Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá Slavíkova „oběť“, tentokrát na téma sexuální zločin potažmo uděl ženy ve světě ovládaného muži. Na světě existuje víc sněžných mužů, než věcí v kterých mi nevadí Kateřina Brožová a tohle je zrovna jedna z nich, což bohužel zrážel Miroslav Etzler, který mi lezl na nervy jako vždy. Každopádně musím hodnotit Znásilnění kladněji než první příběh z cyklu Oběti Přepadení. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pominu nesympatické obsazení a někdy trochu nepřesvědčivé (trapné) herecké výkony. Příběh je hodně dobrý a realistický. Protože podobné věci se dějí a mohou stát každému z nás. Je tady i jistý návod, jak se v podobném případě chovat - nechovat, což považuji za velmi důležité. A konec mě doslova usadil. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo platný, Kateřina Brožová pro mě zůstává herečkou průměrných seriálových rolí, takže ani tady mě úplně nepřesvědčila. Plus několik ne úplně věrohodných situací a postav (Jana Šulcová, Jiří Hálek), ale jako celek k zamyšlení určitě ano. A pochopil jsem správně závěrečnou větu Františka Němce: "Jste skutečně krásná" ve smyslu "Seš kurva, patří ti to" ? ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Mami, táta už opravdu nikdy nepřijde....... Opět je tu doktor Vrána (František Němec) jako psycholog od kterého se odvíjí základní děj. Morální dilema znásilněné ženy a události, které vedou ke krachu dvou rodin. Má své znásilnění oznámit policii, nebo si vše nechat pro sebe? CITÁT - Nechtěla jsi být někdy chlapem?........ Jenže, kdo ví, co se stane, když se rozhodneme. A co když je to špatně a naše rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Co by se stalo, kdyby? Rodina se od vás odvrátí, každý vás obviňuje a nikdo nepomůže. Zůstane jen neštěstí. CITÁT - Na vlastní matku, by jste neměla křičet...... Není to tak povedené, jako první příběh, ale má to napětí, beznaděj a smutek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci se dotknout Kateřiny Brožové nebo jejích obdivovatelů, ale mám dojem, že jí skutečně víc svědčí divadelní prkna a ne zrovna vážné role...Jinak zde podává dobrý výkon, jenže co naplat, v takové herecké společnosti prostě vynikne jen díky své kráse (a to Barbie nesnáším:))...scénář se vydařil a závěr je přímo brilantní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama