Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

easaque 

všechny recenze uživatele

1+* provedením slušná, ale jinak nudná, neoriginální a ničím zajímavá pohádka. Kdy už bude konec všech těch převleků, to nemají scénaristé už žádné nápady? A proč ten český dabing? A nakonec Emílii role sudičky vůbec nesedla. [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ach jaj...Asi pred mesiacom som prvý krát zachytil správu o novej rozprávke aj so speváčkou Kristínou v réžii J. Nvotu. Hovorím si fajn, Nvota! to by mohlo mať úroveň! Lenže nechcel som veriť vlastným očiam, že ešte aj Vášaryovú budem kritizovať za herecký výkon. Celé to pôsobí ako guláš, presne podľa Vášaryovej kecov MELE-MELE. Ono sa tam mele všetko a so všetkým, vždy sa niečo deje, ale akoby to nemalo scenár a scény si tvorcovia len tak plácali na kolene a za pochodu. Triky film nespasia, musí tu byť príbeh. A ten o dievčati, ktoré si dá čiapku a všetci si zrazu myslia, že je chlapec a nikto ju nepozná, tak ten môže zožrať len naivný blbec. Turnaj o ničom, "hádanka" úplný trapas, ale najviac zo všetkého ma rozčuľovali nepresvedčivé herecké výkony, niektoré na úrovni školskej besiedky. Jediná presvedčivá bola snáď S. Tobias a na moje prekvapenie sa ako tak držala i sama Kristína, narozdiel od C. Buckingham. Už aj tých skromných 85 minút dávali tušiť prúser, len skutoční majstri dokážu za tak krátku stopáž povedať všetko bezchybne. Nefunguje príbeh, atmosféra, spomínané herecké výkony, tak čo pochváliť? Snáď snahu urobiť na Vianoce novú rozprávku a nehrabať sa stále v minulosti, výpravu, exteriéry a záverečnú pieseň od Kristíny. Juraj Nvota ako režisér ma neskutočne sklamal. 40%. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Popoluška trochu inak a bez holubov, miesto nich má sympatickú a vtipnú sudičku v ľudskej podobe v podaní Emílie Vášáryovej. Škoda, že tá si už nemôže zahrať princeznú, a pri jej páde zo stromu som zatajil dych. Aj ďalších pár rozprávkových trikov pomohlo na osvieženie príbehu, ktorý po stý krát prevaril to isté. Naozaj sa zdá veľmi ťažké vymyslieť v rozpravke niečo nové, čo ešte vo filme nebolo. Výprava ale nešetrila, kostýmy a celý film nevyzerajú lacno a môže to byť štart pre pár hviezdičiek ako speváčka Kristína v úlohe princeznej Kristíny. Nie som celkom nadšencom zhody mien filmovych postáv a hercov, pokiaľ to nie je zámer. Trochu to kazí filmový svet vo filme. –––– Johan, kam ideš? Skontrolovať kone? Počkaj, ja z teba ešte urobím chlapa! ()

SimpanzJi odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako vloni. První dvě pohádky vcelku ucházející - nic nového, ale občas i vtipné, dobré lokace, herci... Minulý rok mi to zkazil paskvil Láska na vlásku, kde si Celestýna Bucifalová střihla princeznu. Hrozný dabing do češtiny. A máme to tu znovu, vůbec co to je za zvyk, že slovenští filmaři obsazují do rolí princezen zpěvačky. Je možné, že příští rok bude princem Majk Spirit a princeznou Dara Rolins. To by bylo překvápko... Hurá do toho. Pohádka by mohla být promísena s odpudivou hudbou Majka Spirita. Nebo aspoň tak hroznou, jako byla u téhle hrůzy. Opravdu, kdo tohle pojmenoval pohádka... Už vím, Nvota to natočil, a až potom se rozhodl, co tomu dá za žánr. "Akční, možná," říkal si. Tak si na lístečky napsal pojmy Akční, Western, Dokumentární, Film-Noir a Pohádka. Vytáhl lísteček s pohádkou, a tak sem ta věc dorazila. Česká televize s radostí převzala třetí "pohádku" a zřejmě se na ní ani nepodívala. Protože kdyby ano, tak studio ČT vybuchlo. Takovou hrůzu by tam snad nepustili. Jinak ještě scénář (Nvota ho psal tak, že si listoval slovníkem pravopisu, a vždycky nějaké to slovo použil, a potom ten scénář svedl na někoho jiného, protože by byl dvojitý vrah. Nejdřív zabije pohádku a pak i scénář? To v žádném případě.) Jediná pozitivní věc: Vyrobila Česká televize 2015 ()

katasta odpad!

všechny recenze uživatele

Za dlouhou dobu opravdu (s prominutím) nejblbější pohádka, co jsem viděla. Nikdo kromě Ondřeje Vetchýho neumí absolutně hrát, postavy jsou divné a otravné. Nic z toho, co se v pohádce děje, nemá žádný nápad ani moc žádný smysl. Přijde mi to spíš jako strašná splácanina hromady jiných pohádek, které jsou samy o sobě dobré, ale v této divné kombinaci je to horor... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne sa mala rozprávka volať Izabelino tajomstvo, no tvorcovia napokon zvolili iné meno. (ambron)

Reklama

Reklama