Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

To už musí být člověk umělec, aby dokázal sesmolit takovou slátaninu. Když vynechám příšerné postsynchrony, nesympatické herce (Oľhová by mohla hrát spíš smrtku), hudbu, která se k filmu vůbec nehodila (např. při krocení koně naprosto mimo) a vesničanku, co učí prince střílet z kuše, pořád mi zůstane urážející patlanina bez hlavy a paty. Já se nedokážu vžít do myšlenek dnešních dětí, ale myslím, že trocha přímočarosti by neuškodilo. Tady si berou od každé pohádky něco, vymýšlí úplně ZBYTEČNÉ kličky, které mají nulový smysl (tedy krom prodloužení stopáže) a dopadá to tak, že pohádka skončí a já mám v hlavě vymeteno a vůbec nepobírám, o čem to vlastně bylo. Nevím, jestli byl horší věneček či tohle, ale jasným vítězem letošních Vánoc je Korunní princ. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale dobré to bolo. Nič veľmi uletené, s peknými exteriermi, sympatickými hercami a inovatívnym príbehom. V rámci slovenskej TV produkcie to obstojí. Pozerateľná rozprávka, ktorá síce má hluché miesta, klišoidné momenty a Vášáryovú, ale neublíži. Humoru to síce veľmi veľa nepobralo, ale postavy sú jasné, zadefinované. Jednu navyše za Kristínu, ktorá na prekvapenie asi všetkých, konečne aj hrala. 3 z 5 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které je tak strašně málo zla, že to chvíli vypadá, jak kdyby Slovensko ve své kinematografii vytáhlo nějakou červenou knihovnu. Fakt, že jo. Nehledě na to, že opět se rozčiluju nad tím, jak Slováci nechají nadabovat svůj film do češtiny, aby nám to jakoby vyznělo líp. O to horší bylo, když jsem den na to na slovenské televizi viděl jinou česko-slovenskou pohádku, kde český herec byl nadabovaný slovenštinou úplně jiným hercem. Kam na to ti distributoři chodí? Kdyby to všechno nechali po svým, věřím, že by to bylo daleko lepší. Nebo taky ne. Rozhodně by to ale pro režiséra bylo větší umění sladit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Utahaná nuda bez vtipu. Kopie Tří oříšků mixnutá sem tam nějakými gay scénami, pak zoofilií a kdovíčím ještě. Bez vtipu, bez nadhledu. Když po několika minutách odhadnete, kdo s kým a jak, a hlavně, jak to celé skončí, a pak jen trpíte nudou, než se odehraje další povinná a často zbytečná a natahovaná scéna, je něco zle. Popletená sudička je tak vtipná, že má člověk chuť jí dát pár facek, aby se probrala, nebo ať ji už raději vezmou do domova lidí s Alzheimerem. A nechápu, co mají filmaři pořád s tím věnečkem, to má být nějaký nový trademark? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Panovník, ktorý sa nevie ovládať, je nanič.“ To ale bola poťapenosť! Výnimočne zlá rozprávka. Nočnú moru pripomínajúci Matej Landl, triky ako z roku 1996, agresívne z koľají vyhodený Milan Ondrík, príšerné scény, otrasné dialógy a nezastaviteľne nevydarený scenár búrajúci základné rozprávkové pravidlá (napr. čo sa týka učenia detského diváka slušnosti a férovému správaniu, viď. zákerne zmanipulovaný súboj o srdce princeznej, ktorého sa tu dopúšťajú kladné postavy). Neodpustiteľná Emília Vášaryová. Na jej „pele mele, nech sa to všetko rýchlo takto mele“ nikdy nezabudnem. A Ondřej Vetchý? Neviem, asi mu imponovala možnosť zahrať si kráľa, ale toto fakt nie, nabudúce odporúčam klásť väčší dôraz na scenár. Dievča si dá dlhé vlasy pod čapicu a už ju všetci majú za chlapa (Fantaghiro oproti tomu bola Peter Sellers). Kladne by som ohodnotil snáď len peknú prírodu a vcelku fajn Dominiku Morávkovú-Zeleníkovú. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Časť mužských postáv šľachticov na koňoch vo filme dablujú ženy. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Vo filme sa využilo až štyristo kostýmov. (ambron)
  • Pohádka Johančino tajemství se natáčela na Bojnickém a Zvolenském zámku, na vodním hradě Hronsek a dalších malebných lokalitách v okolí Banské Bystrice a Bratislavy. (otík)

Reklama

Reklama