Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světlá stránka psychopatického sériového vraha. Berlinger po řemeslné stránce nepřichází s ničím světoborným, ale ten zvolený úhel pohledu má něco do sebe. Publikum odjakživa přitahují monstra a ne jejich oběti či lovci. Manipulace podpořená osobním kouzlem dokáže divy a zlomit její moc vždycky vyžaduje osobní odvahu a sílu čelit pravdě.. Efron se stejně jako Radcliffe úporně snaží vymanit ze škatulky, ale jde to ztuha. Při pohledu na jeho vždy vyrýsované tělo mě napadá, co to zkusit přes ledničku jak Haley Joel Osment..? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci si myslia, že vrahovia sú upíri, ktorí vyliezajú v noci, ale nič nie je ďalej od pravdy. Vyzerajú ako úplne normálni ľudia. Každý z vás sa kedykoľvek môže stať vrahom.“ Dosť zvláštny, ale nakoniec musím priznať, že nie úplne márny zámer poňať jedného z najbeštiálnejších sériových vrahov v dejinách ľudstva ako v podstate ukecaného a príjemného sympaťáka. Zac Efron (ktorý to aj produkoval), sa v úlohe dokonale našiel a nemá chybu. Rovnako ma potešili mnohí známi herci vo vedľajších úlohách, pričom sa mi páčili aj tí, ktorých obecne nejako extra nemusím (John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment). Retro atmosféra potešila, ale paradoxne je vizuálne až tak dobre spracovaná, až mi samotný film pripadal dosť lacný a nevzhľadný. Oceňujem absurdnosti, na ktorých je najlepšie, že fakt vznikli podľa skutočných udalostí (skok z okna, žiadosť o ruku). ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh neslávne slávneho Teda Bundyho, o ktorom kolovali desiatky mýtov a legiend. Vinný, či nevinný? Chladnokrvný vrah, či obeť systému? A presne na týchto hranách balansuje celý osud sympatického Teda, ktorého priam znamenito zahral Zac Efron (kto by to bol povedal, že sa z neho vyvinie takýto kvalitný herec?). Musím uznať, že samotná kostra príbehu nebola ani náhodou až tak pôsobivá ako samotné spracovanie a narábanie s kontrastami, ktoré vytvárali neustále pochybnosti o Tedovej (ne)vine. Gradácia deju to ešte celé o kus vylepšilo. Film ma bavil oveľa viac ako som prvotne čakal, pretože podľa popisu to nebol zrovna môj šálok kávy. A presne toto mám rád, keď film milo prekvapí. Zac & Lily boli vynikajúci, ale samozrejme aj ostatné postavy. Výborné, takmer 5*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, a zrovna ve včerejším komentáři/ recenzi jsem brblal nad přístupem stříbrnoplátnistů k těžkým zločincům. A je to tu zas. Film pojednává o Tedu Bundym, ale jeho zločiny jsou v něm vlastně podružné. Tvůrci se spíš zaměřili na to, jak dokonalým dojmem ten hnusný hajzl působil (zejména na ženy), a i když v tomto bodě nelhali, zvedal se mi z jejich přístupu kufr. Takhle nějak by asi mohl vypadat film o Dr. Josefovi Mengelem. Filmaři by se mohli zaměřit na jeho příkladný rodinný život, na to jak byl pro ženy atraktivní a jak moc mu to slušelo v jeho uniformě SS, a jen tak na okraj by mohli zmínit, že si v zaměstnání občas drasticky zaexperimentoval na lidech a rozhodoval o životě a smrti (té hlavně) tisíců nevyhovujících. No, nebylo by to pěkné? Nebylo. Tento snímek mě zklamal hlavně svým zaměřením na charismatického zmrda (a za to slovo se neomluvím), který mučil a vraždil ženy jen tak pro zábavu, aniž by se děj důsledněji věnoval jeho obětem. Být pozůstalým po jedné z nich, asi bych se na tuto záležitost nedokázal dívat do konce. / Poučení: Vrazi zabíjejí lidi, nejsou to rockové hvězdy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zajímavě uchopený a úspěšně zrealizovaný profil šílence, schopného skrýt svoji skutečnou osobnost takřka i sám před sebou. Film neukáže jedinou Bundyho vraždu a zobrazuje pouze jeho klamlivou “normální” polohu. Nebýt dvou náznaků temné povahy, vypadalo by to, že snad chce jeho justiční obvinění popřít. Zábavný je Efronovým výkonem, portrétem Bundyho lišácké obratnosti studenta práv v soudní síní. A emocionální je příběhem jeho přítelkyně, rozervané vnitřním konfliktem mezi zamilovaností a pochybami/obavami, že by se mohla mýlit ve víře v jeho nevinu. Právě tato situace její postavy je dramatickým motorem filmu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • Dcéra Teda (Zac Efron) a Carole (Grace Victoria Cox) sa volá Rosa. Narodila sa v roku 1982. Nikto nevie, kde sa nachádza, hoci Carole zomrela v domove dôchodcov až vo februári 2018, mala 70 rokov. (chesterko)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)

Reklama

Reklama