Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zac Efron ukazuje, že hrát umí - na plátně má navíc magnetické charisma, které měl udajně i Ted Bundy. Film tak příjemně utíká, protože pozorujete pohledného sympaťáka, na kterého byla možná ušitá justiční bomba... Až na to, že Bundy byl jedním z nejbrutálnějších sériových vrahů Ameriky. Neznalý divák by se možná i mohl nechat po většinu filmu přesvědčit, že Ted byl nevinný. Tvůrci měli film uchopit jinak - buď jako thriller o "sexy" narušeném jedinci, jako drama promrhaném životě psychicky nemocného mladého muže nebo smutný film o ženě, která postupně zjišťuje, že její milovaný byl zrůda. Film není pořádně ani jedno z toho. Škoda toho potenciálu. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

No pre mna bol lepsi Ted Bundy Michael Reilly Burke, z Ted Bundyho z 2002 roku. kazdopadne toto je len priemer, rezia je cira rutina, rezisera akokeby horory a boj dobera so zlom nezaujimal. Herecke vykony plane, ta sudna cast ma dokonale nudila ......ze neukazali ani jednu vrazdu je mi suma fuk, nejsem jaxi na zabijanie ... len aspon ta atmosfera mohla byt lepsia .... priemerna podivana . 50 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)

Reklama

Reklama