Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 10: Pasažérka (S02E02)

(epizoda)
  • USA Chapter 10: The Passenger (více)

VOD (1)

Mandalorian musí podniknout riskantní cestu se zvláštní pasažérkou a drahocenným nákladem. (Disney+)

Recenze (62)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestává mě to bohužel bavit. Líbí se mně navazující děj. Graficky perfektní. Bohužel ten děj a logika je největší problém. To nezachrání ani babyyoda. SPOILERS (prostoduché scény, někdo vymyslí, že mandalorian půjde pěšky obtěžkán zavazadli, ale jak se dostali "banditi" k léčce nikdo neřeší? jak by někdo byl schopen bez droitů sám opravit destruovanou lod? a jak x-wingy najdou díru v ledu ? je tam hrozně hluchýchc míst) ENDSPOILER ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu ... start druhé série leckomu může připadat příběhově nudný a jen efekty se všem líbí dle toho co čtu. Těm lidem bych přál zkouknout všech zatím 950 epizod One piece nebo 720 epizod Naruta o tom jak může být pomalý posun v charakterech hlavních aktérů. Anyway ... podávaná je to stále luxusní. Příběh se prostě pomalu posouvá k nalezení dalších Mandalorianů nebo alespoň toho jednoho .... Každopádně pavoučci jsou super a do toho hopsající žába s roztomilým babyYodou ... za mě furt super ... ()

Reklama

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápem tých, čo chcú silný príbeh a nie tieto malé dobrodružstvá, no ja musím povedať, že presne tieto retro mini dobrodružstvá sú to, čo od Mandaloriana čakám a čo na ňom milujem. Sme ešte len na druhom diele a jedná sa o prvotriednu sci-fi western adventure, takže to, že si na tie zásadné momenty počkám, mi vôbec nevadí. Myslím, že celý tento projekt je hlavne o ceste, nie o cieli, a že je na fanúšikoch si vybrať, či si ho užijú alebo nie. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou dílech druhé řady.. koukám na to s dětma, líbí se mi to vizuálně i zvukově, je to takové učesanější než první řada zdá se mi. Souboj s drakem i s pavoukama napínavej, že jsem fakt čuměl. Ale to podstatný, děj, příběh, kam to celý směřuje, to je opravdu otázka jak tohle hodnotit. Mě vlastně nevadí, když není film přímočarý, nebo popisuje nějakou epizodní zápletku, která je vpodstatě bezvýznamná. Takový Pulp fiction je prostě soubor bezvýznamných historek, a jak to přitom funguje že? V řadě westernových filmů se taky vleče bezvýznamný příběh a podstatná je nějaká atmosféra pomalu ubíhajícího času. To by mi teda nevadilo, a tu atmosféru si náležitě vychutnávám. Problém je však v tom, že náš hrdina má pořád v baťohu toho baby jodu, má cíl hlavní mise přímo před ksichtem, ale pořád se vrhá do brutálně nebezpečných misí, který mu nejsou vůbec k ničemu, a kde toho jodíka může uplně s klidem zabít, a pořád ho tahá s sebou i na souboj s drakem (wtf). Prostě normálně by se s nějkým šerifem, když už zjistil že to není mandalorian, vůbec nebavil a jel si dál po svým. To samý s nějakou pasažérkou s vajíčkama. Takže najednu stranu mi to nevadí, je to prostě zobrazení běžného života bounty huntera, nadruhou stranu by to s tímhle nalezencem nikdy nepodstupoval, pokud má aspoň trochu zbylýho mozku po tom co o něj málem přišel na konci první řady. Místy chybí trochu ucelenější logika, například jsem nepochopil proč ty dva x-wingy, kteří Manda honili a chtěli ho zajmout, se vrátí a pomůžou mu postřílet pavouky, a nějak přiblble mu vysvětlí, že ho zatýkat nebudou, když jim ale Mando řekne ať mu pomůžou s rozflákanou lodí, tak to se jim najednou už nechce a odletěj pryč. Tak proč se tam vraceli??? Bylo jasný, že bez pomoci se odtamtud s rozbitou lodí nedostanou, takže to, že x-wingy odletěli, tím je prakticky odepsali na smrt a s pavoukama jim vůbec pomáhat nemuseli a neprodlužovali by jim utrpení pomalé smrti v mrazu bez zásob a  bez funkční lodi. No najednou loď nastartovali i když byla děravá jak titanik po havárce a odletěli sami... hm tak to mohli asi odletět ihned né? Chybí nějaký vtipný droid... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando je na stope za hľadaním ďalších Mandalorianov ale aby dostal požadované informácie musí previezť pasažiera bez hyperpohonu na druhú stranu galaxie. To by nebol on aby sa nezaplietol z miestnou hliadkou novej republiky a aby nerozbil hniezdo mimozemských pavúkov. Prevedenie: Postupne sa Mando dostáva stále do situácií kedy bojuje viac s monštrami ako kántri ľudí. Ale mne osobne to navadí ak to má grafický vizuál z 21. storočia tak som plne za. Hlavná príbehová linka síce stagnuje ale na úkor akcií a CGI efektom. 93% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • V epizóde môžeme vidieť scénu, kde droid opeká mäso draka z predošlej epizódy na ohni z tryskového motoru. Je to odkaz na jednu atrakciu v Disneylande, v časti Galaxy's Edge, konkrétne na jedáleň Ronto Roaster, kde pripravujú mäso týmto spôsobom. (ČSFD)
  • Hlavní dramatická část příběhu je udělána na základě starého grafického konceptu dvorního grafika Star Wars Ralpha McQuarrie. Jeskyně i tvor v ní byli udělány zcela věrně, akorát dle původního konceptu se s ní měl potkat Luke Skywalker na Dagobahu ve Star Wars: Epizodě IV (1980). (Sidarius)

Reklama

Reklama