Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Kvalita Mandaloriana je podle mě stále stejná, hype možná odchází, ale u mě ne. Epizody, na které zde všichni z nějakého důvodu nadávají, jsem si užil opravdu hodně. V SW miloval George Lucas hlavně world-building a vyprávění příběhů. To se nám zde dostalo v hojné míře, a to, že se rádoby fandové (kteří např. ani neocenili The Book of Boba Fett) koukají na seriál a není tam jenom akce, světelné meče a naháněčky ve vesmírných lodích a kvůli tomu na něj nadávají, je opravdu hloupost. Epizoda z Coruscantu byla výborná, v částech zde vidíme náznaky, jak je Nová republika ne zcela funkční a prolezlá bývalými imperiály, díky takovým věcem se pak lépe chápe co, a proč se vlastně stalo po epizodě 6. Epizoda na planetě, kde kraloval Jack Black taky (někomu to přijde hloupé? Viděli jste lidi původní trilogii a její humor?), celkově byla v této sérii camea fajn. Din Djarin a Grogu ovšem standardně výborní, každá scéna s nimi (asi za mě vede IG-12, fight s pavouko-robotem na Mandaloru a závěrečný souboj s Moffem a jeho armádou) stála za to. Grogu, který byl dříve spíše jen společník a precious cargo, se zde stává plnohodnotým členem Mandalorianů  a pomocníkem v boji a několikrát zachrání situaci. V této sérii se nám také dostane více různých Mandalorianů, z nichž jasně vede Bo-Katan, která se z mírně otravné postavy z animovaných seriálů vyšvihla mezi mé oblíbence, a až se na seriály znovu podívám, budu ji brát jinak. Favreau a Filoni se zde snaží napravit sequelovou trilogii (podobně jako s Clone Wars a Rebels Filoni výrazně posílil prequely). Mythosaur uuuuuuuuu, jsem zvědav kdy ho zase uvidíme, a kdo na něm pojede. Vidíme zde klony, nové brnění stormtrooperů (s batony a štíty, jaké měli vojáci prvního řádu) a drsní červení Praetoriání, kteří vypadají hrozně epicky, a v sequelech jsem si je tolik neužil. Moff Gideon se zdál až karikaturně zlý a naštvaný, říkám si ale, že takový byl přece i původní Darth Vader (dokonce i změna hlasu pod helmou). Brnění Moffa výborné, jen jsem teda čekal nějaký plottwist na konci (Qi'ra? když měl Moff podobnou helmu jako Deathwatch tehdy pod Maulem) a finále bylo částmi pouze velmi dobré, ne výborné. Prospěla by mu delší stopáž a více rozvedené linie. Hádám ale, že si toho spoustu nechávají na další série, a nemůžou vystřílet všechny náboje rovnou. Taky zde byly náznaky toho, na co se můžeme těšit v nadcházející Ahsoce, na kterou se po této sérii těším opravdu hodně. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria hodne nevyrovnaná. Hodne dielov ma nebavilo, najmä vyšetrovanie vzbury robotov a jeden diel s bývalími imperiálnymi poskokmi. To ma fakt nebavilo. Potom sme sa hodne venovali Bo-Katan. Viac ako samotnému Mandalorianovi. A pár chujovných dejových zvratov tam bolo. Ako WTF odovzdanie meču Bo-Katan. Grogu už je len maskot (aj keď na konci pomohol). Jedi sa vytratili. A fakt si musíte pozrieť aj Boba Fetta, lebo tam polovica dielov bola o Mandalorianovi. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyba, že jsem nepočkala na projekci na jeden zátah. Týden pauza trojce nijak neprospěla, domnívám se, že sešup dolů je výrazný. Laskavě hodnocení nadsadím,  Baby Yodu zkrátka žeru. Bez nesympatické, unylé  Bo- Mikádo Kryze bych se zvesela obešla, ale celkově mě návrat do světa Hvězdných válek potěšil. ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 2 letech konečně nová season! Rozhodně to není nejlepší season a bohužel je to nejhorší, co jsme zatím měli. I tak je to pořád dobrý až na pár zbytečných epizod jako např. 3. nebo i malinko 4. která zas ukázala temnou minulost Grogua ale mimo to je to jen rychlá dobrodružná epizodka, která ve výsledku celé season nijak nepomáhá (až na vylepšení vztahu mezi Din Djarinem a Paz Vizslou). Hodně se mi líbí změna Grogua, kdy měl konečně možnost promluvit (ikdyž jen ano nebo ne) nebo se konečně a oficiálně stal adoptivním synem Din Djarina, jen škoda, že Grogu nepromluvil, protože už od prvních epizod se mi zdálo, že k tomu tvůrci dojdou. Poslední dvě epizodky jsou bezpochyby nejlepší a přiradil bych je i k těm nejlepším z celého seriálu, ale je škoda že pouze tyto 2 a nesnažili se více i v jiných epizodách. Na druhou stranu si myslím, že 4. season, která se má natáčet v Říjnu letos bude lepší a příběhově nabitá, už jenom kvůli tomu co nám 3. season nabídla a rozehrála. Za mě super season ale mohlo to být o malinko lepší, i tak jsem ve finále celkem spokojený. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„VEDL SIS DOBŘE PRCKU…“ Tohle už nejsou jen epizody, ale skutečnej příběh! Parádní sci-fi pohádka s roztomilým Groguem, ve který se objeví i legendy Christopher Loyd  nebo Jack Black. Asi kurva lepší než Mrazík… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Postavu „Grogu“ vytvořil režisér a scénárista Jon Favreau. Vedla ho k tomu snaha víc rozvést příběh Yody a jeho druhu, rytířského řádu Jediú. 2.) Filmová loutka „Grogu“ má cenovku cca 5 mil. USD. 3.) Thx za titule „Martina Ivančíková“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • „Skinny Pete“ mandalorian, jeden z přeživších, má ramenní chránič vyrobený z hlavy B2 Super battle droid. Můžeme to vidět ve scéně s podzemní flórou a jezírky. (Veskoslav)
  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)
  • TIE/IN interceptor si poprvé odbyl premiéru v Návratu Jediho (1983). Samotná stíhačka byla pokročilejší verzi klasického TIE stíhače, měla lepší pancéřování, zbraňové systémy, rychlost a manévrovatelnost. Impérium je začalo vyrábět v roce 3 BBY s pomocí Sienar Fleet Systems, které musely tento typ stíhaček navrhnout z důvodů příliš vysokých nákladů na výrobu TIE Advanced x1 (stíhač Dartha Vadera) a kvůli zavedení stíhačů Aliance v podobě RZ-1 A-wing interceptor. Přesto nedokázali dosáhnout jejich maximální rychlosti. Samotnou inspirací pro stíhač dle jejich tvůrce Joe Johnstona byli netopíři, proto i zavěšení strojů „odpovídá“ chování těchto tvorů. (Veskoslav)

Reklama

Reklama