Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 2 letech konečně nová season! Rozhodně to není nejlepší season a bohužel je to nejhorší, co jsme zatím měli. I tak je to pořád dobrý až na pár zbytečných epizod jako např. 3. nebo i malinko 4. která zas ukázala temnou minulost Grogua ale mimo to je to jen rychlá dobrodružná epizodka, která ve výsledku celé season nijak nepomáhá (až na vylepšení vztahu mezi Din Djarinem a Paz Vizslou). Hodně se mi líbí změna Grogua, kdy měl konečně možnost promluvit (ikdyž jen ano nebo ne) nebo se konečně a oficiálně stal adoptivním synem Din Djarina, jen škoda, že Grogu nepromluvil, protože už od prvních epizod se mi zdálo, že k tomu tvůrci dojdou. Poslední dvě epizodky jsou bezpochyby nejlepší a přiradil bych je i k těm nejlepším z celého seriálu, ale je škoda že pouze tyto 2 a nesnažili se více i v jiných epizodách. Na druhou stranu si myslím, že 4. season, která se má natáčet v Říjnu letos bude lepší a příběhově nabitá, už jenom kvůli tomu co nám 3. season nabídla a rozehrála. Za mě super season ale mohlo to být o malinko lepší, i tak jsem ve finále celkem spokojený. 8/10 ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10 – Po prvotním plácání se ve vatě, se to nakonec Favreauovi podařilo krapet vyplavat. Stejně se ale jedná o bezkonkurenčně nejhorší sérii. Hlavní svízel vidím v nešikovném vystavění zápletky a formátu 8 epizod, kterého se tvůrci tak křečovitě drží. Další škodnou je pak existence seriálu Booba Fett. Ten je sám o sobě neskutečný flop, který by ale nebyl problém pro dobro seriálu odignorovat, kdyby se ovšem nerozhodli do něj narvat právě Mandaloriana. To se sice povedlo, jeho nástup tomu dodal šťávu a poslední 2 epizody dopadly výtečně, jenže... /*Spoiler na Booba Fetta*/ Nechápu, jak je to vůbec napadlo a proč se pro to proboha rozhodli, ale během krátké scény navrátili skřítka Grogu zpět k Mandovi, čímž mimo jiné totálně zazdili důležitost 2. série Mandaloriana. /*Konec spoileru na Booba Fetta*/ Navíc Grogu ve 3. sérii být původně neměl, což je samozřejmě znatelné a dochází tak k spoustě scénáristických failů. Navíc navázání na předchozí sérku vytváří praštěný paradox, kdy Mandalorian celou 2. řadu usiluje o navrácení skřítka k Jediům, ale ve 3. ho bez pořádného vysvětlení opět opatruje sám. Na obtíž je i příznačná mandaloriánská epizodičnost a nahodilost. Ta ve spojení s nešikovným rozdělením hlavní zápletky mezi 8 epizod vytváří napřed obrovskou nudu a následně nadšení, jež si však člověk po předešlých excesech není schopen dosyta vychutnat. Jde o to, že Favreau první 4 díly servíruje nudu s náznaky a následně se to snaží přetavit v megaplot s osudovými střety atp. Zatímco jednorázové zápletky dostávají tunu prostoru, hlavní otázky jsou vždy zfouknuty jednou krátkou rozmluvou. Jako pěst na oko funguje i neustálé okopávání zdechlin starých oblíbených postav, což tristně kontrastuje s realitou 3. série a jejími lepšími předchůdci. Druhá hlavní protagonistka Bo-Katan Kryze je strašně nesympatická. To je problém, když vezmeme v potaz to, že je také bídně procharakterizovaná. Dodám, že ikonické téma znovu dobytí Mandaloru se vůbec nepodařilo prodat. Stejně tak (rozhodně ne)definitivní dostaveníčko s Vy-víte-kým. Výsledný dojem: „Čtyřepizodní divácká muka v podobě nemastných náznaků a nicneříkajících odboček zakončená většinou jedním hloubavým dialogem na konci s nádechem něčeho velkolepého. Následně uspěchaný přechod na epické finále, které se skutečně povedlo.“ Rada pro Favreaua: „Nemluv, ale konej. Neslibuj, ale dokaž. Nevysvětluj, ale ukaž.“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria hodne nevyrovnaná. Hodne dielov ma nebavilo, najmä vyšetrovanie vzbury robotov a jeden diel s bývalími imperiálnymi poskokmi. To ma fakt nebavilo. Potom sme sa hodne venovali Bo-Katan. Viac ako samotnému Mandalorianovi. A pár chujovných dejových zvratov tam bolo. Ako WTF odovzdanie meču Bo-Katan. Grogu už je len maskot (aj keď na konci pomohol). Jedi sa vytratili. A fakt si musíte pozrieť aj Boba Fetta, lebo tam polovica dielov bola o Mandalorianovi. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Bezpečnostní hlas, který promlouvá a uděluje instrukce nejprve v lodi Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a posléze ve vysokorychlostní „tubě“, patří Catherine Taber, která například dabovala senátorku Amidalu/Padmé v seriálu Klonové války (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Kelleran Beq byl Mistr Jedi, který dohlížel na padawany, když procházeli zkouškami řádu. Měl přezdívku „The Sabered Hand“ a nehraje ho nikdo jiný než Ahmed Best, který hrál Jar Jar Binkse v prequelech. (Veskoslav)
  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon. Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty Star Wars Legends přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama