Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se nedá mluvit o tom, že by se laťka posouvala. Ale minimálně se drží. S tendencemi směrem vzhůru. Je asi jasné, kam tvůrci směřují ve svých hlavách a je to i vidět. Epizodický seriál, který vlastně drží celistvý a napínavý příběh, který dokáže upoutat i překvapit vlastně ukazuje to, co mohl být Zaklínač, kdyby ho někdo úplně neposkvrnil. Toto je úkaz, že stále lze čerpat ze světa Star Wars velmi epicky a originálně. Po tom všem asi není, co dodat. Bude záležet jakým směrem bude se ubírat budoucnost, která je nyní v celku nejistá. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Epizodu 9 jsem rok od premiéry neměl chuť vidět znovu (a je to tak jedinej Star Wars film, co jsem víckrát nedal), finále aktuální série Mandaloriana si chci den na to okamžitě pustit zas. Druhá řada byla zkrátka jedna velká radost a zažíval jsem u ní nadšení a emoce, který jsem čekal, ale nedostal od sequelový trilogie (s čestnou výjimkou Posledního z Jediů, což je navzdory nedostatkům jedinej opravdu kvalitní a zajímavej film z Disneyho trojice). Každá kapitola obsahuje absolutně badass momenty, u kterých jsem hlasitě hýkal, jásal nebo tleskal, což se mi obvykle opravdu nestává. Prostě jsem se zase cejtil jako malý dítě, teda až na to, že malý dítě asi opakovaně nevykřikuje typyčo. Zároveň ale netrpěl dospělej mozek, naopak se pásl na všemožných detailech a oceňoval rozvíjení fikčního světa, jeho pravidel, historie a živočichopisu (ať žije žabí dáma a její pulci nebo rozvíjení kultury tuskenů)... Jasně, pořád to není úplně hyperoriginální a hutně se odkazuje na předchozí tvorbu. Nicméně s mnohem větším citem, vkusem a umem, než co předváděl JJ v sedmičce a devítce. Je dost znát, že Mandaloriana dělali lidi, který Star Wars milujou, mají je poctivě nastudovaný a chápou je na hlubší úrovni. Velice zdařilé. Po jarnim prakticky dokonalym finále Klonových válek (který ale mají kořeny ještě v době před prodejem Disneymu), tak můžu definitivně prohlásit Star Wars za aspoň prozatím zachráněný. Jestli bude i jen část z těch nově ohlášených seriálů na rámcově podobný úrovni jako Mando, čekají nás zlatý časy. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čím som staršia, tým mám bližší vzťah ku StarWars a fascinuje ma tento nekonečný príbeh. Jednotlivé časti majú okolo 30 minút a tak držia diváka v neustálom napätí. Mandalorian predstavuje vynikajúci vizuál, pôsobivé a dobre obsadené postavy a skvelú akciu, výsledkom čoho je, že aj druhá séria môže byť považovaná za obrovský úspech Disneyho. Seriál vhodný pre príležitostných aj dlhoročných fanúšikov a obe skupiny budú odmenené Iba, ak by ste neboli milovníkom sci-fi a o StarWars ste predtým nezavadili. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Zdaleka nejen) finále série je esencí těch poctivých, pravých Star Wars, Od doby, co značku převzal Disney se naprosto bez výhrad povedl jen Rogue One, který to v sobě taky měl. Ale Mandalorian, ten v sobě má hlavně tu neopakovatelnou atmosféru původní trilogie. A to se cení! A celá druhá řada je navíc minimálně o stupeň lepší, než ta první. Zajímavější příběhy, děj se konečně někam posouvá, více akce, návrat spousty starých známých, naprosto neskutečná atmosféra, perfektní vizuál, úžasná hudba, dokonale rozkošný Grogu... Tady to prostě je. Takhle měla vypadat trilogie! Alespoň na seriálovém poli se ale Stae Wars daří, pokud takhle budou vypadat všechny připravované seriály (nebo alespoň většina), vůbec bych se nebránil tomu, kdyby žádné filmy už nikdy nebyly. Tohle je ten správný způsob! Pecka. 95%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvních i posledních epizodách jsem absolutně neváhal, že by druhý přídavek do Mandalorianí ságy nebyl za plný počet. V pomyslném prostředku série jsem se ale začal trochu nudit a vířily se kolem mě obavy, jak se série zacelí. Její konec naštěstí opět trumfnul většinu filmových dílů a já se už teď nemůžu dočkat další sérky. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Loď, ktorú používa Boba Fett, je Slave I. Túto loď používal už v originálnej trilógii a očividne sa mu ju podarilo získať potom, čo sa oslobodil zo spárov Sarlacca. (ČSFD)
  • Táto epizóda si urobila žarty aj z jedného obľúbeného nedostatku vo svete Star Wars. Keď má Mythrol prejsť k ovládaniu reaktora, odmieta to so slovami: „Nie je tu žiadne zábradlie.“ Zábradlie nad hlbokými a nebezpečnými miestami chýbalo už na Hviezde Smrti, kde musel podobne nebezpečnú cestu absolvovať Obi-Wan. Zábradlia chýbali aj na pristávacej rampe v Oblačnom meste na planéte Bespin či na lávkach pri súboji s Darth Maulom a tento nedostatok bol terčom posmechu už od roku 1977. (ČSFD)
  • Herec Timothy Olyphant zde ztvárnil velmi podobnou postavu jako ve westernovém seriálu Deadwood (od r. 2004). Tato skutečnost podtrhuje, že celý seriál The Mandalorian je ve westernovém stylu. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama