Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na podobná témata vznikla hromada lepších či horších filmů a pořád je dané téma "utlačovaných" černochů zlými bělochy aktuální. Je těžké dané téma uchopit, tak aby film nepůsobil doslova a do písmene černobíle a v tomto případě se to moc nepovedlo. Upřímně mi docela vadí tenhle typ filmů, kde je divákovi neustále předhazováno, že černoši jsou jen oběti systému. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetko na mňa pôsobilo veľmi strojene, učebnicovo ... ako sa to má a nemá robiť. A tvorcovia sa nám všetko snažili podať na lopate, akoby sme nevedeli čítať medzi riadkami. Režisérov počin z roku 2013 sa mi páčil o malý kus viac. Rieši to ale vážny problém, herecky je to slušné, hudobne zaujímavé a miestami fakt dojímavé. 3,5* ()

Reklama

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Trailer působil hrozně kýčovitě a na film jsem se nijk netěšila. Ale ono to bylo docela dobré. Hlavní herečka sympatická, příběh uvěřitelný se zajímavými myšlenkami. Všichni herci byli super, dobrá hudba a dost napětí. Trailer vykresluje příběh špatně. Film není primárně o smrti mladíka, ale o žití v černošském ghetu. Ke konci už se to dost táhlo, filmu by prospěla o 20 minut kratší stopáž. 4* ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Při jízdě autem King (Anthony Mackie) poslouchá v rádiu písničku „Ghostface Killers“ od interpreta Offset. Tato píseň je dost rasistická, jejím hlavním tématem jsou drogy. (kesinaa)
  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)
  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)

Reklama

Reklama