Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (537)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, starosvětská jízda ve stylu Gran Torina. Tzn. rukopisem typická eastwoodovka nového tisíciletí. Příběh o rodině a životních zkušenostech z úst dědka mrzouta. Tentokrát se do toho přimíchají sem tam nějaké drogy a drogové kartely. Eastwood z toho ovšem vybruslil s noblebou a grácií sobě vlastní. Není to nic, co bychom už neviděli v mnoha více živočišných a dramatičtějších variacích, ale málokdo to dochutí s takovou dávkou životní zkušenosti a satirického nadhledu. Škoda takového množství luxusních herců a tak málo prostoru pro jejich charaketry. Vše stojí a padá na Eastwoodovi a možná je to trochu škoda. Plus za Andyho Garciu, aka muže se zlatou zbraní. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Clint dokázal, že na to stále pořád ještě má. Na obou stranách kamery. Vlastně, za mlada jsem ho nijak extra nemusel, ale jak stárne a já s ním, stal jsem z něj můj velmi oblíbený herec. Že volí republikány mu blahosklonně odpouštím a po filmové stránce nemám jeho tvorbě za posledních mnoho let co vytknout. A Pašerák se nese přesně v tomhle duchu. Žádná megapecka, ale solidní a hlavně příjemná věc o jednom starci, pro něhož je věk jen číslo a má to všechno totálně na háku. A pokud by byl tenhle kousek jeho poslední, nemusí se ale vůbec za nic stydět. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Byť celá rodinná linie až překvapuje svou nepřekvapivostí, která se v závěru rozvíjí do neadekvátně pohádkové moralitky, a celkově se směřuje za nevyhnutelným finále, bavilo mě to a chvílemi i dojalo. Osobnost režisérské a hlavně (v tomto případě) herecké legendy je patrná z každé s gustem pronesené repliky i každé kamerové jízdy, vyprávění nedrhne a sympaticky rozvíjí Earlovy motivace i pozici vyšetřovatelů, takže lehce repetitivní schéma nabírá postupně na dramatičnosti, a navzdory oné možná až přehnané uvolněnosti je z příběhu cítit upřímné ohlédnutí starého muže za životem, který se nedá prožít znovu a jehož chyby nelze napravit. Clint je zase super, s jeho postavou se sžijete, budete se s ní smát a bude vám jí líto. A solidní řádka známých herců ve vedlejších rolích to celé jen zpříjemňuje.. 80% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno posledný film Clinta Eastwooda. Môže nás ešte prekvapiť, no osobne si myslím, že toto bude záver jeho kariéry. A je vôbec úžasné, že má 88 rokov a ešte nám dokáže priniesť film s takou dávkou energie a charizmy ako tu. "The Mule" som z filmu bral, že pôjde o vážnu drámu. A aspekty toho tam sú, no vďaka Clintovi Eastwoodovi je film v mnohých miestach oveľa uvoľnenejší, príjemnejší a poviem pravdu aj živší než som čakal. Všetky scénky s Earlom sú super a musím povedať, že Clint je bez debaty najlepším elementom celého filmu. Tá jeho charizma celý film robí zaujímavým, pôsobí veľmi úprimne a reálne. Ani raz som pri ňom neváhal. Bol fantastický. Bradley Cooper je podľa mňa tiež dobrý. A celkom mám pocit, že dáva do role typického policajta trošku viac ducha a života. Jeho kolega ale je trošku iná story. Michael Pena je maximálne nevyužitý. V podstate by som sa mohol opýtať, načo je v tomto filme? Nič o ňom nevieme, nič tomu nepridá, len tam proste je. A to je celé. Trošku problémy by som našiel ale aj v príbehu. Najprv som mal pocit, že je to story, kde Earl potrebuje zarobiť prachy na to, aby si opäť získal priazeň svojej rodiny, na ktorú celý život zabúdal. A na prvom mieste boli jeho záľuby a práca. A spočiatku to tak pôsobí. No potom sa vo filme objavujú už len veľmi zriedka. A preto, hoci je pre mňa záverečný moment medzi Dianne Wiest Clintom Eastwoodom uveriteľný, tak som sa nemohol ubrániť pocitu, že to mohlo byť urobené silnejšie, keby sme viac videli, ako sa snažil ku svojej rodine viac dostať a ako sa tie vzťahy opäť obnovovali. To by tomu mohlo niečo dodať. No často ho vidíme užívať si život vo svojom Lincolne. A je tam skvelý, ale mám pocit, že mohol toho viac povedať zo svojho rodinného života. Takže v tomto film trošku mohol podať viac. Ale myslím si, že vďaka tomu príjemnému tónu, Clintovej charizme a celkovo skvelému spracovaniu si ma film získal na svoju stranu. Možno mohol byť ešte o niečo silnejší, no rozhodne ide aj tak o skvelý film, ktorý odporúčam v kine vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“. (cze.Oi)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama