Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (538)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Breaking Děd. Z rodinné linky hledání cesty ke smíření vyvěrá neoriginalita a vyčpělost, ta protizákonná je stejně naivní jako podloudník Earl, který si až do třetí fušky myslel, že po Státech vozí na korbě tortilly na burritos. Eastwoodovy hlášky a pojmenování objektivních potíží jeho generace se stále více kvaltujícím světem jsou pak jen slabou útěchou. Účel totiž ne vždycky světí prostředky.. Jedna věc se však Clintovi musí nechat. Drží svůj tvůrčí standard ve věku, kdy už já neudržím ani moč.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to dívatelné, k tomu založené na pravdivém příběhu což dodává punc něčeho lepšího. I když jen "založené" . Eastwood má charisma. Už natočil lepší filmy, ale této byste neměli vynechat. Je to sentimentální pohled na kriminálníka. Má to rasistický a sexistický podtón tak pozvěte do kina feministku. Tvůrci nemohou popřít, že hrdina spáchal zločin: vědomě, opakovaně a pro peníze, nicméně snaží se pro něho najít alespoň polehčující okolnosti. Přitom morální tanec mezi vejci je docela zbytečný, protože sympatie si umí Eastwoodův stařík získávat i bez pozdních výčitek svědomí. První půlka je krásně starosvětská. Jenže přehledné, popisné a předvídatelné vyprávění, které dost zbytečně vykresluje i kmetovy radovánky s krásnými slečnami, nejprve začne lehce uspávat, načež se změní v bolestínský výprodej pozdních citů, přiznání, sebeuvědomění a usmiřování. Napětí aby člověk celé dvě hodiny lupou hledal. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom chutná, ale príliš dlho naťahovaná žuvačka. To by však popravde až tak nevadilo. Prekážala mi skôr nevyrovnanosť medzi kriminálnou časťou filmu a vzťahom Earla k jeho rodine. Jeho práca v karteli prestala byť časom príliš zaujímavá (no i tak ju hodnotím lepšiu ako druhú) a z komunikácie medzi rodinou a Earlom som necítili veľkú autentickosť. Napriek tomu som si sledovanie snímky relatívne vychutnal, nemám s ňou väčšie problémy, no predošlé výhrady zostávajú. Bolo to o.k., na Eastwooda však slabšie. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Penzisti nielen na Slovensku sú donútení si ešte privyrábať, aby sa ich finančná situácia zlepšila « 『 Takmer 90. ročný americký, rasistický dôchodca Earl Stone má taktiež asi extrémne nízky dôchodok, lebo dostane ponuku na pravidelnú brigádu, ktorú neodmietne 』Je to práca na krátky úväzok. Vodičský preukaz vlastní. Čochvíľa vymení staré za nové, hovorím o aute. Bude sa mu dariť. „V peniazoch môže doslova plávať” ... _Má to háčik ? Kde je pes zakopaný ? Samozrejme, že áno ! Zaplietol sa totiž s mexickým drogovým kartelom, ktorému preváža „ťažké drogy,” a tým pádom inkasuje štedré finančné odmeny, ale i napriek tomu jeho vzťahy v rodine sú na bode mrazu, sú úmrtvené ! Onedlho mu taktiež začne stúpať na päty húževnatý agent DEA - Colin Bates, či aj samotná kriminálna organizácia ho chce odstrániť, lebo sa na čas odmlčal, a to len preto, aby bol so svojou smrteľne chorou manželkou. Dianne Wiest mi bola sympatická už v Nožnicovorukom Edwardovi. Ani s ňou si väčšinou nerozumel, ba ani so svojou dcérou a vnučkou. Prečo ? Lebo nikdy nebol tam, kde ho potrebovali... _ Je vôbec obdivuhodné, že v tak pokročilom, vysokom veku ešte “Dirty Harry” nakrúca zároveň pred kamerou i za kamerou. No, musím ho pochváliť, ale nie vychváliť, to by muselo byť trochu vyššie celkové hodnotenie ! FILM : Dá sa povedať, že si ho kradne pre seba a ostatné vedľajšie postavy sú tu iba do počtu. Ide s-ó-l-o, a vážne to stojí za to ! A na záver ešte jedna zaujímavosť. Filmová dcéra Iris je skutočná dcéra Alison Eastwood. PS : Technické zložky ma extra neoslovili. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek se začal točit 4. června 2018 a v prosinci už šel do kin .To není u hollywoodských filmů zvykem, ale Clint Eastwood obvykle točí úsporně a rychle, většinou je dokonce napřed v porovnání s plánem. (Petr.Kocfeld)
  • Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“. (cze.Oi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)

Reklama

Reklama