Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (539)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V úctyhodném kmetském věku podává Clint Eastwood profesionální výkon jak na postu režiséra, tak i před kamerou. Točí, protože ho to stále baví a protože mu to jeho postavení v americkém filmovém průmyslu umožňuje. To, co předvádí v Pašerákovi, natočil už v minulosti (mnohem) lépe a přesvědčivěji. Jeho film nemá tempo a vkrádají se do něj prvky sentimentu. Rutinní zpracování se nedá přehlédnout, jenže - zlobte se na staříka, co svůj společenský typ, který zobrazuje, tedy chlápka, co se zapomněl v časech, kdy věci ještě byly na svém místě, existovala dvě pohlaví a muži uměli měnit pneumatiky, piluje už několik dekád. Celkový dojem: 55 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to dívatelné, k tomu založené na pravdivém příběhu což dodává punc něčeho lepšího. I když jen "založené" . Eastwood má charisma. Už natočil lepší filmy, ale této byste neměli vynechat. Je to sentimentální pohled na kriminálníka. Má to rasistický a sexistický podtón tak pozvěte do kina feministku. Tvůrci nemohou popřít, že hrdina spáchal zločin: vědomě, opakovaně a pro peníze, nicméně snaží se pro něho najít alespoň polehčující okolnosti. Přitom morální tanec mezi vejci je docela zbytečný, protože sympatie si umí Eastwoodův stařík získávat i bez pozdních výčitek svědomí. První půlka je krásně starosvětská. Jenže přehledné, popisné a předvídatelné vyprávění, které dost zbytečně vykresluje i kmetovy radovánky s krásnými slečnami, nejprve začne lehce uspávat, načež se změní v bolestínský výprodej pozdních citů, přiznání, sebeuvědomění a usmiřování. Napětí aby člověk celé dvě hodiny lupou hledal. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)
  • Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“. (cze.Oi)

Reklama

Reklama