Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Piata hviezda je v podstate „len“ za približne najlepšiu a najautentickejšiu barovú scénu všetkých čias (docenenie tejto maličkosti má istotne súvis s tým, že som si pozrel film v rámci silvestrovského programu), ale ber to čert. Navyše mi zapadlo pár ďalších dielikov do skladačky s názvom Mulholland Dr.. 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Průměr a víc ani ťuk. Mé třetí setkání s Lynchem bylo setkání nejslabší. Atmosféra mě vůbec (narozdíl od Lost Highway) nepohltila, a tak jediným atmosférickým prvkem zůstává přímo ďábelský (zdravím fanoušky Reapera) výkon Raye Wiseho. Herci všeobecně hráli bez chybičky, ovšem jak si vás má získat hlavní postava, když se prakticky celým filmem probrečí? To byl největší kámen úrazu a největší hřebík do již tak řádně zatlučené rakve. Možná své hodnocení změním až zhlédnu opěvovaný seriál, do té doby však budou u mého nicku svítit tři malinké hvězdičky. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší, tentokrát už môj piaty, pokus o skamarátenie sa a Lynchom nevyšiel znova podľa predstáv. Náš vzťah ostáva vo vlažnom prijatí každého jeho filmu a zatiaľ len čakám, kedy sa to zmení. Dával som veľké nádeje do toho, že to bude môcť byť práve tento kultový film (seriál som ešte nevidel). Moje nádeje však spľasli už po polhodinke. Dovtedy to vyzeralo na celkom súvislý a pomerne ucelený príbeh. Zrazu však príde sek, postavy zmiznú bez vysvetlenia a šup do toho úplne iný príbeh. Samozrejme ďalej to už bolo typické lynchovské servírovanie zmagorených dezilúzií a pošahaných scén a vsuviek, ktorých zámer a podstatu snáď chápe len on sám. Už ma prestalo zaujímať kto je vrahom Teresy Banksovej, alebo čo hrozí Laure Palmerovej, keďže som vedel, že žiadne poriadne vysvetlenie, či rozuzlenie nepríde. Napriek tomu bol ale scenár tak zručne a zaujímavo natočený, že i napriek týmto faktom som sa takmer vôbec nenudil a so záujmom som to dopozeral. 65%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama