Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani po letech neztratil tenhle film své typické lynchovské kouzlo. Jak z dnešní doby zní otázka: ,, Všiml sis, jak pořád přibývá aut?" Za doprovodu tradiční hudby, rocku, metalu i podmanivé Wicked Game od Ch.Issaka spřádá režisér příběh plný útěků, vzpomínek, návratů, rudých nehtů a rudých bot na jehlách, rudé rtěnky a rudých konců cigaret. Oheň a kouř, život a smrt. Rudá je krev tryskající většinou z hlavy - zfackované, roztlučené, ustřelené... Práce s barvou připomíná Almodóvara i Argenta. Smysl pro detail, symboliku a výtvarné komponování obrazů má Lynch v krvi. Když se zdá, že se plynulost děje začíná ztrácet v podivných rozhovorech, škrtne sirka a plamen nás přenese o kus dál. Ač se vše různě zašmodrchává a svíjí jak klubko hadích ocásků, je téma Lynchova příběhu velmi prosté. Láska. A pro tu se umírá, zabíjí a především žije. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler mě varoval, že tohle není nejlepší začátek pro studium tvorby Davida Lynche...ale jak to tak vypadá, jsem třikrát větší cvok než Tylerova maličkost, protože jsem si Zběsilost V Srdci dal na jeden zátah a ještě se u některých scének zasmál. Nebudu říkat u jakých, protože to už by se mnou tady asi nikdo nepromluvil:) Tenhle film je psycho, ale jako všechny Lynchoviny má svoje osobité kouzlo (viz Cage v hadím saku jako Elvis a proti tomu čarodejnice na koštěti)...čím to, že pod tímhle režisérem si každý herec svoji roli šílence vychutnává??? Myslím, že to radši nechci vědět. Každopádně tenhle film je výjimečný zážitek a je podobným výrazem individuality jako zmiňované hadí sako... ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Slabý námět. Nevěrohodná romantická linka. Již tolikrát otřepaná zápletka road movie, kdy někdo před někým utíká. Vše je obohaceno dávkou Lynchovkého chaosu s absencí vnitřního řádu. Tradiční extravagance řady záběrů karikuje v detailech charaktery jednotlivých postav. Psychedelické obrazové vjemy, pro Lynche typické, se zde nevyskytují tak často, jako v jiných jeho filmech, nicméně dost často na to, aby iniciovaly divákovu fantasii a budily nejistotu ohledně dalšího dějového vývoje. Ačkoli film obsahuje velmi povedené scény, v celkovém vyznění na mě moc nezapůsobil. Konečný dojem významným způsobem zachraňuje Williem Dafoe ve vedlejší roli. 60% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajná autoturistika zamilovaného páriku cestami obklopenými znepokojujúcimi úkazmi zla, utrpenia a bolesti. Ozvláštnenia sú podávané podivnými charaktermi postáv, obskúrnymi a fyzicky zohyzdenými týpkami a pastelkovou krikľavosťou. Tieto atribúty spolu s dusivou a nejasnou atmosférou niektorých scén sú plusom. Absencia hlbšieho príbehu, snaha šokovať násilím, hysterické vrešťanie, mechanické opakovanie scén sexu, neúčelné použitá symbolika zrážajú celkové hodnotenie nadol. Rozporuplné pocity po ukončení, v ktorých dominujú jednotlivé výtvarno-režijné nápady nad celkovou koncepciou dejovo minimalistickej uleteno - gýčovitej mileneckej cesty za večnou láskou. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měl docela strach, neboť jsem měl tušení, že s panem Lynchem si do oka moc nepadneme. Příčí se mi totiž představa režiséra, který je chválen za filmy, které nikdo nechápe... Nakonec to však dopadlo ještě celkem dobře, protože Zběsilost v srdci se nejspíše řadí mezi těch pár Lychových filmů, které jsou pochopitelné... Nakonec však není o co stát, charaktery postav a vizuální stránka filmu jsou sice ucházející, ale hroší je to z dějem samotným, který není nijak moc chytlavý. Ano, sice je tam pár zajímavých situací (především strašidelná autohavárie a šílená matka před zrcadlem) a symbolických scén, zbytek však nějakou kvalitou nepřekypuje. Chvílemi jsem se opravdu nudil, na druhou stranu jsem se chvílemi i náramně bavil, protože některé scénky jsou opravdu geniálně nesnímané a doprovázeny ještě geniálnějším hudebním doprovodem. Nejvíce mě však zaujal samotný, Tsunami_X kritizovaný, závěr. Celkově bych film označil za silnější průměr... [TOP 19/15 84%] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • První verze filmu měla 270 minut. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, v poušti Palmdale, New Orleans a El Pasu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama