Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Lynch opet nezklamal.Uz jen malo zbyva, abych videl od Lynche vse a na tento film jsem cekal dlouho,prilis dlouho.Dockal jsem se Lynche ve vrcholne forme.Film je mozna mene mysteriozni a vice(podle me)pochopitelny nez ostatni mistrovy opusy.Zato opet bohate vyuziva hereckeho potencialu(postava Bobbyho Perua ztvarnena Willemem Jesusem Defoem se nas vsech dotkla svym hlubokym lidstvim),hudby a uzasne vizualni stranky.Nicolas Cage a Laura Dern jsou opravdu krasny zamilovany par!Takze,ja jsem nadsen a jeste ted se smeju! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tvorba Davida Lynche se mi teprve začíná otevírat a Zběsilost v srdci je jedním z prvních filmů, které jsem od něj zhlédla. Nedokážu jej popsat jinak, než jednoduše jako "Lynchovinu." K Nicolasu Cageovi mám specifický vztah a stále si jeho herectví nedokážu zařadit. Má charisma, má svoji tvář, má své filmy, ale nějak se pořád nedokážu rozhodnout v tom, jak vlastně (ne)hraje. Je tak výborný, nebo je špatný a v hraní přehání? Tento dojem jsem pocítila i při kreaci Laury Dern. Stále ji vidím jako "tu ženu z Jurského parku" a její transformace do sexy a sexem posedlé ženské s blonďatým hárem, červeně zmalovanými ústy a vykuřující jednu cigaretu za druhou, je velmi... odlišná. Diane Ladd jako hystericky šílená Lulina matinka předvedla silně zneklidňující kreaci, kterou byste u nikoho rozhodně zažít nechtěli. A Willem Defoe je zase ukázkový slizoun. Svým typicky ďábelským "Defoeovským" úsměvem nyní odhalil naprosto odpuzující chrup a předvedl nevybíravé způsoby chování vůči Lulu. Willeme, to se přece nedělá, takto děsit mladé dívky:) Závěrečné Cageovo pěvecké vystoupení na kapotě auta a události, které mu předcházely, jakoby si Lynch parodicky vypůjčil z romantického filmu. Velmi milé:) Postavy Nicolase a Laury mi často připomínaly Mickeyho a Mallory z originální bláznivosti Olivera Stonea, Takoví normální zabijáci. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

David Lynch pojal povídku Barryho Gifforda po svém. Nejenže si ji prodloužil, aby z ní mohl být celovečerák, ale přidal i další postavy. To celé natočil svým osobitým stylem, takže v konečné fázi vypadá "Zběsilost" jako jeho další autorský film. Rozhodně se víc než kdy jindy zaměřil na detaily (sirky v symbolické roli) a násilí, které zde není samoúčelné. Oproti knize je víc rozebrána postava matky, jež spolu s Willemem Dafoem zůstane v paměti asi nejdéle. Bohužel si David dobré vyznění filmu pokazil u něj až příliš "komerčním“ zakončením....podruhé plný počet, o dost lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hadí sako Nicolase Cage mě vážně nebralo, jeho průšvihy a milenecké vzlety a pády s jeho láskou Lulou v místy surrealistickém podání mě taky do kolen horko těžko dostávaly. Žánrově těžko zařaditelné dítko Davida Lynche platí možná za jeden z jeho uchopitelnějších kusů a násilné momenty zřejmě vyvolaly nejednu diskusi, ale pro mě je Zběsilost v srdci jen průměrným příběhem pohybujícím se na hranici kýče. Odhalovat režisérovy náznaky a porozumět jeho práci vážně nechci. Vášnivé diskuse o hranicích prezentace násilí po udělení Zlaté palmy v Cannes nicméně snímku udělala reklamu k nezaplacení. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po Modrém sametu je tu znovu nabitá sexuální atmosféra, zase je tu spousta magorů, zase se na to hezky kouká, ale už je to trochu ohrané a únavné. Zběsilost v srdci a Modrý samet jsou naprosto v pohodě stravitelné filmy, které se v podstatě, mimo těch magorů, ani nijak zvlášť neliší od zaběhnutého standardu. Eraserhead a Lynchovy krátkometrážní snímky, to jsou šílenosti, to je u mě pravý Lynch, takový, jakého jsem poznal, takový, jakého jsem nenáviděl a nedokázal skousknout. Nyní, i přesto, že se mi ty jeho "normální" filmy líbí nepoměrně více, než jeho prvotní bizarnosti (ve slabších chvílích je nazývám kravinami), cítím se pak nějakým zvláštním způsobem podveden. A teď o něčem docela jiném. Nicolas Cage mě dokonale překvapil. Jeho herecký výkon, šarm a styl jsou neskutečné. V podstatě kdekoliv, kde ho vidím, tak mi kazí pocit z filmu. Nějak mi prostě nesedí. Není to sice extrém, jako v případě Orlanda Blooma, ale stačí to na to, abych mu v každém filmu přál nějakou roztomile nechutnou smrt. Tentokrát ale ve svém nezvykle mladém podání, než ho normálně vídám, výborně strhnul. Naopak je tomu u Laury Dern.... Neznám jí v podstatě odnikud jinud, než z Jurských parků, Modrého sametu a dnes i ze Zběsilosti v srdci a na rozdíl od Nicolase Cage jsem ze z ní mohl zblít i tentokrát. Ani nevím, co proti ní mám. Možná její hysterické podání, nebo snad fakt, že i když se snaží ve filmech vypadat jako sexbomba, mám z jejího podání tak akorát husí kůži, jelikož je prostě fuj. Jinak film byl dobrý. Typický zástupce syndromu: "3 je málo - 4 moc". ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Kvůli tomuto filmu David Lynch dočasně odvolal z natáčení seriálu Městečko Twin Peaks (jehož byl scénáristou) několik herců, aby je mohl obsadit do vedlejších rolí. Jsou mezi nimi Sherilyn Fenn, Grace Zabriskie, David Patrick Kelly, Sheryl Lee a Jack Nance. (Othello)
  • Willem Dafoe opravdu močil do záchodu při návštěvě Laury Dern. Nevěděl, že jde jenom o kulisu a nefunguje. (don corleone)
  • Film se natáčel ze všech Lynchových filmů nejkratší dobu. Konkrétně od 9. srpna 1989 do konce října 1989. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama