Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew a Diana hledají Edwarda Kelleyho, který podle nich vlastní Knihu života. (SkyShowtime)

Recenze (4)

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl pobavil. Na děj v Čechách jsem se těšila a říkala jsem si, jak z toho filmaři vybruslí, protože rudolfínskou Prahu nemají šanci zachytit. No, vyřešili to po svém - "lovecký zámeček" v horách mluví za vše :-) Škoda, že si víc nepohráli se sbírkou Rudolfových kuriozit a umění, kniha Codex Gigas „Ďáblova bible“, kterou měl v držení, by tam velmi vhodně zapadala. No jo, no, chtěla bych moc, já vím. Dobře, no, na červenou knihovnu to stačí. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dotahovacky s udajnym vladarom v "Bohemii". Malicherne a strojene. Ako by ste si predstavili na pripadnom "kralovskom dvore". Premisa s knihou je uz trochu pridlha. Diana zatial svojou carodejnou ruckou a neskonalou laskou odolava upirovmu "bolehlavu" a jeho "chranenie" hrdo odmieta. ;) Povacsine tomu byva naopak. Cajicek, obcasny rychloposuv pomaha. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.díl. Diana s Matthewem se vydávají do "Čech" (jež spíše připomínají svými horami Rakousko) na Lovecký zámek Rudolfa II. (vypadající dost jinak než ten v Brandýse nad Labem). Zde se snaží s císařem domluvit na schůzce s magistrem Kellym, jenž údajně ukradl knihu Života, aby s ní mohl podlézat panovníkovi. Poměrně podobný zájem mít přízeň u Rudolfa má i rabi Low, jenž o ni však v průběhu jejich návštěvy přijde. Ač se císaři ani trochu nezamlouvá Matthew, k čarodějce si získá skoro až přehnanou náklonnost, což ve starém upírovi probudí Běs. Ten se nedá nijak ukojit, znamená pro něj neustálou žárlivost na svoji nynější ženu, a touhu mít ji jen pro sebe. Naštěstí má blondýna vždy oheň a laskavost po ruce, tudíž se vzpamatuje. Rudolfova podezřívavost se střídá s upřímnou vřelostí, a končí zradou, kdy sice přivede oba hrdiny až k majiteli knihy, (jímž je skutečně Kelly) ale namísto úchvatného sledování historické události se snaží oba zavřít. Ti sice před císařem utíkají, Kelly ale stihne vytrhnout z knihy pár stránek, jež padnou v současnosti do oka Noxovi. 45 procent, snad nejslabší díl série, ač zase naopak obsahoval pár vtipných scén, díky čemuž se zcela nepohřbil. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama