Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (53)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Kdo měl problém s Lynchovou Dunou (hlavně ten, kdo nečetl předlohu), že se v ní ztratil a netušil, kdo je kdo, jaké velkorody spolu bojují a proč vlastně, tak teď musel být spokojen.  A kdo předlohu četl, ten zůstal stejně jako já s otevřenou pusou koukat na to ohromující dílo.  Vidět Paula svištět na červovi pouští, to je splněný sen všech čtenářů, kteří si tohle roky jen představovali ve svých myslích.  Už nemusí. Villeneuve dokázal přenést na plátno všechnu tu drsnou krásu Arrakisu, statečnost Fremenů, tajné plány a triky Bene Gesseritu, krutost Harkonnenů,  lásku mezi Paulem a Chani, a samozřejmě naprosto epické bitvy. Trošku jsem měla obavu z představitele Feyda-Rauthy, protože herce A.Butlera mám zafixovaného coby elfa trdlo z Shannary. V knize byl popisován jako extra krutý, nelítostný... No, asi bych volila jiného herce, i když musím uznat, že jeho závěrečný boj s Paulem vypadal velmi autenticky. Celkově velmi ohromující dílo, jako fanoušek jsem plně spokojená a odpouštím malé i větší odchylky od knihy a vypuštěné linie (třeba kosmická gilda, vdova po Jamisovi, dítě Chani a Paula, doba, po kterou žil Paul mezi Fremeny a narození jeho sestry Alie, atd). Jo, běžte na to. Budete spokojení. Já osobně to chci vidět ještě mnohokrát!

plakát

Jurassic Games (2018) 

Nemůžu uvěřit, že jsem to dokoukala až do konce :-) Tohle je přesně echt béčko na půlnoční představení na festivalu ve Varech. Přes den jste viděli tři filmy, z toho jeden tak depresivní, že je to na mašli, jste uchození, potkali jste 48 celebrit, z posledního jídla u stánku vás bolí žaludek, ale to nevadí, protože máte v sobě tři kalíšky třináctého pramene, neboli Becherovky. Je půlnoc, sedíte v sále s podobně naladěnými spolufestivalníky a teď vám pustí tohle. Ze začátku nevěřícně zíráte, pak se začnete smát (a vždy na místě, kde to autor rozhodně nezamýšlel) a film dostává úplně jiný rozměr. A pak už si jen říkáte - víc krve, málo psychopatů, ta kytka vypadá jak Adéla, ale ta byla lepší trikově, ten T-Rex má snad lobotomii, nebo co... a tak se pěkně prosmějete půlkou filmu až k půl třetí ráno, kdy klopýtáte utrhnout pár hodin spánku, před dalším filmovým maratónem.  A jste celkem spokojení. Takže do Varů ano.  Ale v běžném kině, nebo za střízliva, to bych autora strčila do té virtuality taky, aby si to zkusil.

plakát

Čas čarodějnic - Epizoda 7 (2021) (epizoda) 

Tenhle díl pobavil. Na děj v Čechách jsem se těšila a říkala jsem si, jak z toho filmaři vybruslí, protože rudolfínskou Prahu nemají šanci zachytit. No, vyřešili to po svém - "lovecký zámeček" v horách mluví za vše :-) Škoda, že si víc nepohráli se sbírkou Rudolfových kuriozit a umění, kniha Codex Gigas „Ďáblova bible“, kterou měl v držení, by tam velmi vhodně zapadala. No jo, no, chtěla bych moc, já vím. Dobře, no, na červenou knihovnu to stačí.

plakát

Tajemný Černobyl (2015) (TV film) 

Kdyby mi to někdo pouštěl jako video z dobrodružné dovolené, u toho jsme chroupali chipsy a popíjeli vínko, probírali to v kruhu přátel, považovala bych to za vydařený večer s bonusem. Ovšem vydávat tohle za profesionální dokument, to je podvod na diváky. Nic nového, nic objevného. Troufám si tvrdit, že o Černobylu toho mám nastudovaného a načteného dost a tohle mě hodně zklamalo. Roztřesená kamera by mi nevadila, ale ten amatérismus ano. Prostě tohle se opravdu nepovedlo.

plakát

Sedmilhářky - Série 2 (2019) (série) 

Musím říct, že ač jsem od druhé řady nic moc neočekávala, tak jsem byla mile překvapena. Kdo četl knihu, tak ví, že první řada byla v podstatě uzavřená, i když ne vše, co bylo v knize, bylo i v seriálu. A právě na tom, co z knihy chybělo, je postavena řada druhá, kdy lži se zaplétají a všichni zúčastnění tím více, či méně trpí. No a pak nastoupila Meryl Streep. Od té chvíle jsem se nemohla odtrhnout, protože bohužel, jak kdyby té mojí tchyni z oka vypadla. Manipulace, jedové trny přesně zacílené, sobeckost, ale přitom je to přece taková hodná babička, ne? Takže jsem silně ovlivněna vlastními pocity a koho dvojka nebavila, ten nikdy neměl tchyni! Ano, za mě spokojenost veliká. Trojku neočekávám, ale kdyby byla, určitě zkouknu.

plakát

Watchmen (2019) (seriál) 

Pro všechny, kdo po jednom - dvou dílech uvažujete, že byste to vzdali - vydržte to ! S každým dílem se to začalo rozplétat (a zamotávat) a s každým dílem mě to bavilo víc a víc. Poslední tři už jsem zkoukla na jeden zátah a musím říct, že to bylo hodně dobré! Watchmeni jsou specifičtí, i ti, co komiksy mají rádi, tak je nedávají. Holt to není ta naleštěná marvelovka, je to podstatně temnější svět a rozhodně bych v této alternativní budoucnosti žít nechtěla. PS: Roztomilé, že herec Tim Blake Nelson (představitel Looking Glass) je přímo z Tulsy v Oklahomě.

plakát

Černobyl - 1:23:45 (2019) (epizoda) 

Uf, vůbec mi z toho není dobře po těle, ani po duši. Vzpomínky se vrátily, nikdo nic nevěděl. My pochodovali v povinném prvomájovém průvodu, učitel kontroloval docházku a mávátka. Spolužačka, která se ulila, se nám smála, že ona se opalovala u vody. Pak i jí tuhnul úsměv, když něco málo prosáklo do informací. Seriál má velmi autentickou atmosféru, záření cítím i přes obrazovku. Jsme prý černobylové děti, ztracená generace a něco na tom bude.

plakát

Příběh koček (2018) 

Sedmiletá dcera miluje kočky ve všech podobách, takže bylo jasné, že na tohle musíme jít. Jaké však bylo zklamání nás obou, když polovinu filmu proplakala, protože jí plno záběrů v tomhle filmu připadlo krutých. Musím říct, že mě taky. Kdo máte citlivější děti, buďte obezřetní. Já šla z kina zklamaná, dítě uplakané, jak kdyby jí trhali zub, uvaděčka jen zírala. Vzpomněla jsem si na vyprávění poměrně mnoha herců, jak líčili, jak je v dětství ovlivnil disneyovský snímek Bambi, kdy hlavnímu hrdinovi kolouškovi uhořela v lese maminka. Tady je to něco podobného. Za ty necitlivé záběry, kdy autorům mohlo dojít, že to dětem bude líto, dávám jen ty ubohé dvě hvězdičky. Kdepak chtít po Číňanech šťastný konec zrovna u koček...

plakát

Plán útěku 2 (2018) 

Mno. Za 19 natáčecích dní asi nemůžu čekat zázraky, ale tohle se fakt nepovedlo. Zběsilá kamera švenkuje a divák nestačí pobrat detaily...což je ve finále možná nakonec i dobře. Překombinovaný úvod, chabý záporák (Wes Chatham na to prostě neměl) a malý, malinkatý rozpočet, který je znát v celém filmu. Ze sympatií ke Slyovi, ze sentimentu k jedničce a za aspoň trošku charismatického Shu, dávám 2 hvězdičky, ale podruhé to vidět nepotřebuju. Škoda promarněné příležitosti.