Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děsivé. Krásné, ale děsivé. O to děsivější, že vy z pohodlí sedačky ani ne metr od vaší 49-palcové televize víte přesně, co se právě děje, a co to v širším důsledku pro všechny znamená, jenže drtivá většina postav nemá páru, nebo jsou vyloženě obelhávány. Ve výsledku je to jako sledovat vraha ve filmu, kterak se plíží do ložnice nic netušící manželky hlavního hrdiny. Jsme zhruba v polovině, takže existuje klidně šance, že skutečně zemře. Napětí stoupá, manželka dál klidně spí. Hlavní hrdina se bezmocně žene napříč městem, aby vraha zastavil. Snaží se manželce volat, ta má ale mobil vypnutý. No a pak... na tom vlastně nezáleží, co se stane pak. Důležité je totiž to napětí, která ve vás scéna vyvolala. Obyčejně trvá 5 minut. V úvodu tohohle seriálu trvá celou hodinu. A to je strašně těžký vytvořit, takže už jen kvůli tomu mám pocit, že se na nás řítí mimořádné dílo. Krásné. Ale děsivé. 10/10 ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. díl působí uvěřitelně, ač bych kvůli extrémní radiaci čekal, že nejméně požárníci budou padat jako mouchy. Dělám se zářením, je to můj denní chleba, takže se mi nechce věřit, že před 30 lety byly takhle nezodpovědní byť pod taktovkou sovětské doktríny - bagatelizace nehody, čas běží a běží a radiace se šíří a šíří. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste se těšili na věrnou rekonstrukci událostí, které jsou stále z velké části utajované, nebo dnes už nezjistitelné, nebudete zklamaní. Příběh, prohnaný přes scénář Craig Mazina (který zatím ničim ze své tvorby nezaujal), totiž čerpá z mnoha věrohodných zdrojů. Proto se mu povedlo načrtnout silné drama, je zpracováno tak autenticky, až člověka mrazí. Podobně jako v případě Kursku, i tady člověk kroutí hlavou, kolik škody nadělá tupost, alibismus a nekompetence lidí, jejichž mozky vymývala napůl vodka a napůl socialistická ideologie. A jako vždy to odskáčou obyčejní lidé. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně hutný, o to více, že jde o realitu, nebo realitě velmi se přibližující. Neosobní styl se mi sice v prvních minutách nezdál, ale o to větší dopad to na konci je. Jestli se Černobyl drží takové kvality, tak tu máme klenot, který tak moc dobře popisuje události, které mě nikdy nepřestanou fascinovat a šokovat v jednom. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O gigantickém průs*ru jedné jaderné elektrárny poblíž Pripjaťe bylo už natočeno spoustu dokumentů a doku-rekonstrukcí. Třeba Černobyl - Nultá hodina. Divadelní herci se v papundeklových kulisách snažili divákovi zprostředkovat sérii špatných rozhodnutí, která vedla ke katastrofě. Tohle je ale jiný level. Po prvním dílu této minisérie se zdá, že autoři dbají na historickou přesnost. Ale navíc, cítíte vše prostupující smrtící radioaktivitu vedle kolabujícího establishmentu plného (sebe)klamu. --- Super doplněk: ČERNOBYL - jak Československá televize v roce 1986 informovala o havárii ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama