Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

waeslly 

všechny recenze uživatele

Otec mi vyprávěl, že když se to stalo měl obtloustlého kolegu a ten řek: Mně je 50, mně už je to jedno, ale Vy dvacetiletý Vás se to týká vaše generace bude mít nádory a podobný sračky..... Fascinující jak je to prakticky bez hudebního podkresu a stejně to sledujete bez dechu, prostě to není třeba jak je to silný!!! ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré, uvidíme jak dál. Chybí mi ruština, ale chápu... Doufejme, že v dalších dílech uvidíme rekonstrukci řetězce chyb, který obsluha udělala a osvětlení pochodů v reaktoru, které pak následovaly. Pokud by to pokračovalo po politické lince, bylo by to pro mě málo. I když politika v případě Černobylu sehrála obrovskou roli. Těším se na další díl. PS. Zářivky na velíně byly jiné a ovládací panely také... 😉 ()

Reklama

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná to zní divně, ale samotná havárie jako žádná velká tragédie nevypadá. Decentní výbuch, „obyčejný“ požár, pár mrtvých a raněných a soudruzi naměřili jen 3,6 rentgenu, takže v pohodě :-) Nebezpečí tkví do značné míry v něčem, co není vidět, a přestože víme, že následky budou mnohem hrozivější, ten pocit, že by tohle mohla být jedna z největších katastrof v dějinách lidstva, mi tu prostě chybí. 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá apokalypsa. Pokiaľ máte radi katastrofické záležitosti, tak zrejme si najviac vychutnáte práve tento prvý diel. A úplne k tomu stačí, aby sme výbuch reaktora sledovali z nedalekého mesta, konkrétne z okna paneláku jednej domácnosti. Možno práve preto pôsobí ešte hrozivejšie. Niektoré veci som príliš nepobral, zatiaľ nechápem, prečo sa istá časť vedenia snaží celú vec bagatelizovať, snáď na to odpovie celý seriál, alebo možno ani nie. Tvorcovia by ale boli skutoční frajeri, ak by celá epizóda trvala 1 hodinu, 23 minút a 45 sekúnd. ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré. Tak hutnou a těžkou atmosféru jsem neviděl ve filmu či seriálu už hodně dlouho. Seriál vyráží dech perfektní výpravou, angličtina překvapivě nebije do uší a naturalismus některých scén smysluplně podtrhuje vážnost námětu. Není zcela jasné, jakým směrem bude seriál směřovat, zda bude více oslavovat lidskou vytrvalost a statečnost, nebo varovat před zbabělostí a mocichtivostí. Přeci jen ve spojitosti s touto událostí postrádám v úvodním díle větší rozebrání příčiny (série velmi špatných rozhodnutí), ale pevně věřím, že se ho dočkám v příštích dílech. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)

Reklama

Reklama