Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mohl být temnější, kdyby tak očividně necílil na standardní chutě ženského publika. Diana je hodně standardní hrdinka seriálů pro ženy, která - ačkoliv akademička - je poháněná hlavně emocemi. Upírský (francouzský :D) aristokrat Matthew je do velké míry splněný romantický sen a jeho problematické stránky se neřeší, včetně toho, že (stejně jako všichni další upíři v seriáluú na někoho starého patnáct set let nemá aboslutně žádný problém s tím žít v současnosti. Několik amorálních věcí, které udělá, je briskně zameteno pod koberec. V rámci žánru se ovšem pořád jedná o zajímavý kousek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, zaujímavý štart, sympatickí herci a celkom dobre premyslený ústredný motív zápletky. Avšak zhruba od polovice sa dej začal uberať smerom, ktorý ma už tak nebavil ako prvé časti (na mňa až moc kultúrne idylické). Záver našťastie čo to vylepšil, pridal sa nový zaujímavý prvok, na ktorý nedám dopustiť - hranie sa s časom. A to zrejme zachránilo môj úmysel pustiť sa aj do druhej série, keď bude k dispozícii. Zatiaľ hodnotím ako lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu to hodnocení tady, co na tom lidí máte? Děsná kravina první série celkem zajímavá, ale druhá a přesun do středověku to bylo utrpení to bylo tak umělý až to bolelo. A třetí to už byl sice návrat do reality, ale už bylo vidět jak rychle se to snažili ukončit. To už bylo mnohem zajímavější V zajetí kouzel. ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Že se v šestatřiceti ještě zamiluju do upírsko-čarodějnickýho seriálu jsem fakt nečekala :-) A to jsem v prvních dílech Matthewa zařadila do kategorie slizounů, jenže pak se nechal zarůst vousem a bylo vymalováno. Diana je od prvního dílu sympatická víc než dost, ta její síla slova a tak vůbec je vskutku inspirující. Moc ráda bych se taky naučila zastavit ohňovým kruhem manžela, který se snaží odejít z výměny názorů :-) Plus ty čarokrásné reálie Oxfordu (ach ta nádherná knihovna), Londýna roku 1590 (miluju Londýn v jakékoliv době), širé kopce, louky, lány anglické, francouzské, české a kdoví ještě jaké... no radost pohledět jaký magický krásný svět tu vidíme. Z náctileté romantické naivky jsem zřejmě ještě taky nevyrostla, páč mé srdce tlouklo pro lásku Matthewa a Diany jako by to byla moje vlastní. Díky tomu všemu odpustíte i drobné přitaženosti za vlasy a jednoduchosti, protože když jste zamilovaní, tak všechno vidíte růžově. Smutno je mně, že třetí série bude až rok. Jóó, umět tak cestovat časem! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a relativně originální fantasy svět. Na světě jsou čtyři druhy bytostí: lidé, čarodějnice s nadpřirozenými schopnostmi, silní dlouhověcí upíři a démoni s brilantní myslí nebo schopnostmi (což seriál nevysvětlí). A tři z nich bojujío moc. A do toho boje jsou zapletení upír Matthew a čarodějka Diana, kteří se do sebe samozřejmě zamilují, což je samozřejmě zakázané. Trochu Hra o trůny, trochu Twillight, trochu Harry Potter. Té romantiky by mohlo být méně, ale tohle je koneckonců původně fantasy kniha pro ženské publikum. A Goode s Palmer mají sakra chemii. A hrají mega nerdy do historie, takže se člověk i pár věcí dozví. Zatím 60 % ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Ve 2. sérii se hlavní dvojice dostane do Čech 16. století a setká se s císařem Rudolfem II. Hrad, ve kterém se scény v Čechách natáčely, se ve skutečnosti nachází v severní Itálii nedaleko Bolzana a jmenuje se Prösels. (Jolinar)
  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)

Reklama

Reklama