Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale přesto významný snímek, který potvrzuje, že i v našich luzích a hájích lze natočit neobvyklý a pomalejší, přesto velice zajímavý snímek artového ražení, který by se v této kategorii dal měřit se světovou konkurencí. Minimalistický příběh táhnou vpřed herci, kteří dávají filmu duši a příběhu plnému poetiky, romance a tajemna dodávají odpovídající punc. Ačkoliv by si snímek zasloužil o něco údernější zakončení, ani lehké selhání na konci nedokáže zakrýt velice pozitivní dojmy z tohoto tuzemského zeleného klenotu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem s filmem docela spokojený. Pavel Liška ztvárnil svou postavu skvěle, čemuž jsem z počátku moc nevěřil, ale ukázal, že je skutečně tím skvělým hercem, za kterého ho mnozí mají. A věřím tomu i já. Vltavíny zde mají svoje zhoubné kouzlo, stejně jako některé postavy a jejich osudy, které nejsou jednoduché. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film má docela dobrou atmosféru. Velkou slabinou ovšem je afektovaná postava Jenovéfy, jejíž linie nevyřčeného znásilnění (co jiného to mohlo být?!?) má zajišťovat pnutí, které je vynuceným hybatelem a spíš takovou obezličkou, aby se vůbec něco dělo. Kluci sami o sobě nějakým způsobem fungují a jejich rozmíšky jsou velmi uvěřitelné. Atmosféra divokého západu je ovšem rozdupána po scéně, kdy je Marek Adamczyk zpacifikován dvěma policisty s baterkami a dostane pokutu. Mno... Neotřelé téma potěšilo, výsledek ovšem nenadchl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost s tímhle filmem panuje na Starým Bělidle. Moc se mě líbila žánrová propletenost, která si nikterak nepřekážela, odér starých zlatokopeckých časů na mě vál z některých záběrů ( u řeky na písku ), ale i přitom všem jsem měl neustále v podvědomí, že na konci bude slušný vyustění a to se stalo i když během příběhu je spousty náznaků. Skvělej Lišák, konečně jsem ho neviděl v roli imbecila a věřím, že jeho výkon skončí minimálně nominačkou na lva, protože právě jeho podíl na vztahu mezi dvěma kámoši je hodně klíčovej ve prospěch aplausu čímž ale netvrdím, že Marek zahrál špatně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama