Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Doják to je, o tom žádná, jenomže ten typický, americký způsob točení romantických filmů, mi čím dál tím víc leze krkem. Všechno se v nich řeší strašně složitě, na dlouhé lokte a vždycky se něco musí pošramotit, aby se vyhecovalo určité napětí, protože "co kdyby" ... Předpokládám, že nikdo nečeká, že by si do konce života nemohli přijít na jméno a jen se čeká na tu závěrečnou usmiřovačku. Snímek jsem už viděla, a ne jednou. Kevin je skvělý herec a je stvořen pro takové role. I Robin zde byla dobrá. Jediným a zcela výjimečným plusem tohoto příběhu je špatný konec. 3,5* ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Pište si co chcete! Mám ráda Kevina a to jak hraje. Mám hodně ráda tenhle film. Krásnej romantickej film. O vztazích, o lásce. Už když jsem ho viděla poprvé, tak mě dostal. A dostává mě pokaždé, když ho vidím. Závěr filmu...dojímavej jak blázen, na jednu stranu si člověk říká *SPOILER* že je dobře, že "odešel" Kevin za svou milovanou ženou, na druhou stranu je smutný, že tu nechal svou novou lásku...zvlášť, když se se svou mrtvou ženou jel rozloučit...a vlastně "opustil" svou novou lásku...dává to smysl? Rozumíte mi jak to myslím? Zkrátka a jednoduše, závěr je smutnej a prostě je:-( ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tolik let jsem se tomu vyhýbal, až jsem dostal odvahu. Nemusím Costnera, ale romantické drama jo. Hodina a půl je to celkem povedená a často i sympatická romantika, která má dva solidní herce, kterým to spolu sluší. Často jsem se přistihl, že to tomu Kevinovi a Robin vlastně dost přeju. Nenáročné, hezké, jenže kde je Costner, je prostě šíleně přepálená délka, takže film má i posledních 40 minut, které jsem raději už vůbec nevnímal. Celé se to dost nepochopitelně proměnilo v chaos s nezajímavou zápletkou, která chce z diváka ždímat slzy, jenže to prostě nejde. A to se fakt dojímání u filmu nebráním. Potěší vedlejší role pro Paula Newmana, mýho oblíbence. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své ženy Catherine se Garret Blake (Kevin Costner) vložil všechny své pocity do dopisu, který zapečetil do láhve a svěřil moři. Láhev putovala tisíce mil, až ji na pláži daleko odsud našla Theresa Osbornová (Robing Wright Penn), rozvedená novinářka. Už po prvním přečtení se do pisatele bláznivě zamiluje, a rozhodne se jej najít - ať to stojí co to stojí... Tento film mám hodně rád - ať už je to tím, že mám trochu slabost pro Kevina Costnera (pro jeho herectví, nehledat v tom nic jiného :) ), nebo jen prostě to, že (kromě asi 15ti minut ke konci) je celý film nádherně sladký. Toho závěru opravdu trochu lituju, jenže takový je prostě život - a když je celý film přímočaře příjemný, tak asi nemůže slzotvorný konec chybět. Po herecké stránce není už vůbec co vytknout - Kevin Costner, Robin Wright Penn podávají herecké výkony odpovídající svým jménům, ale asi nejvíc mne dostal Paul Newman - v roli Garretova otce - nevyléčeného alkoholika... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Průměrná, pro mne však nesmírně zdlouhavá romantika s tragickým koncem. (tím však nemyslím událost, která se na plátně odehraje, ale přístup tvůrců). Costnerovi, to co by milovníkovi se zlomeným srdcem, sekne. Dobře se na něj kouká a i hlavní představitelka je sympatická. Děj plynu kupředu asi tak rychle, jako plachetnice za bezvětří a proto jsem i uvítal časté přestávky způsobené televizní reklamou. Alespoň jsem se vydýchal a nabral síly do dalšího pokračovní. Slzu jsem neuronil, plakat se mi však chtělo při samotném závěru, kdy se tvůrci uchýlili k tomu největšímu patosu, který snad existuje.. a to tragické smrti procitnuvšího milovníka, který směřuje za svou novou osudovou láskou.. ufff ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama