Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher

(seriál)
  • Rakousko Rosamunde Pilcher
Německo / Rakousko, (1993–2024), 250 h 9 min (Minutáž: 82–180 min)

Předloha:

Rosamunde Pilcher (kniha), Rosamunde Pilcher (povídka)

Hrají:

Stuart Davidson, Alexander-Klaus Stecher, Patrik Fichte, Daniela Ziegler, Michael Roll, Diana Körner, Christine Mayn, Siemen Rühaak, Will Mattos (více)
(další profese)

Epizody(160)

Recenze uživatele allegria k tomuto seriálu (8)

Sen jednoho léta (2004) (E56) odpad!

Asi do poloviny filmu jsem věřila, že to bude jeden z těch "lepších" od Pilcherové. Ale co mě opravdu vytáčí, když se bez jakéhokoli přechodu začnou hlavní postavy chovat a jednat jako idioti, jeden nesmyslný zvrat za druhým, a ty malicherné důvody k tomu, aby v jednom okamžiku změnily svůj život a osud i těch druhých, aby to vzápětí zase vzaly zpět, a tak pořád dokola... No, čeho je moc, toho je příliš. ()

Láska navzdory celému světu (2009) (E88) 

Hodit do odpadu by tentokrát nebylo fér, protože to bylo místy až tak debilní, že jsem se nad tou trapností i zasmála. Takže i tímto způsobem lze filmem pobavit. ()

Láska nad propastí (2013) (E116) 

Nemůžu to hodit do odpadu, jak bych u jiné podobné zhovadilosti udělala, protože tady byla ta blbost a podceňování inteligence diváka natolik vyvedené do absurdity, že jsem se zhruba už od poloviny filmu nahlas smála. Takže jsem se vlastně dobře bavila tou debilitou všech postav, a jediné, co mi šlo vážně na nervy: proč v českém dabingu oslovují Adélu "Adelé". ()

Zahrada rajských pokušení (2013) (E117) 

Příjemné odbočení z nervy drásajících témat. Přestože Pilcherová má prapodivný zvyk - začátek se táhne donekonečna, zatímco důležitá rozuzlení a totální změny se rozhodnou během sekundy, i tak je to příjemný film. Nádherná krajina, nádherná zvířata, trochu mě rušilo, že matka s dcerou vypadají přinejmenším jako sestry, ale aťsi, zkrátka oceňuji, že to je v pohodě a vždy s dobrými konci :-) (na rozdíl od reálného života) ()

Anděl strážný (2016) (E134) 

Překombinovaná slátanina, ubohé zpracování, herci nevěrohodní... Dokoukala jsem to s přestávkami, takže dávám jednu hvězdu. ()

Láska mezi jahodami (2016) (E137) 

Nemůžu si pomoct, ale musím trochu vylepšit skóre v hodnocení tohoto snímku. Pilcherová pro mě nikdy nebyla lákavá, až v posledních dvou letech se v některých filmech podle její předlohy přistihnu, že se mi to opravdu líbí. V těžké době je červená knihovna balzámem na životní bolesti, ovšem neplatí to vždy. V tomto filmu ale je na co se dívat, a přiznám se, přestože jsem věděla, jak to dopadne, pozornost a potěšení z podívané mi vydržela až do konce. ()

Pralinky k snídani (2019) (E152) 

Až na tu stupidní scénku v závěru to docela ušlo :-) ()

Polibek na venkově (2021) (E158) odpad!

Slibovala jsem si během filmu, že aspoň za přírodní scenérii dám jednu *, ale nedalo se to. Dialogy tak prkenné a odvíjení příběhu tak nevěrohodné, plus ubohé herectví... Je mi líto. ()

Reklama

Reklama