Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po vašem poprvé už nebude život jako dřív. Hlavní hrdinka Tessa je vzorem hodné holky. Příkladná pilná studentka, vzorná dcera, pozorná a věrná kamarádka, skvělá studentka prvního semestru s velkými ambicemi a plány do budoucna. Její učebnicový životní plán ovšem nepočítal s tím, že se objeví tajemný kluk Harding Scott. Nijak zvlášť oblíbený, drzý a nafoukaný samotář s pronikavým pohledem a s pověstí „od něj se drž radši dál“. Je nebezpečný... a nebezpečně přitažlivý. Zakázané ovoce přitahuje i hodné holky a Tessa se přes veškerá varování vrhá do vztahu, který se všeho nejvíc připomíná horskou dráhu. Je stejně děsivý jako vzrušující, přináší pláč i nepopsatelné štěstí, něhu i krutost a nikdy nejede v klidu po rovině. Má takhle vypadat láska? Síla jejich vztahu a vášně mění všechno, co doteď znala a co od svého života čekala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem uspokojivá teenagerská romance, která se celkem úspěšně spoléhá na soundtrack a chemii těch dvou. Ona je hezká a nová, on tajemný, sexy a celý v černém. A překvapivě tohle většinu filmu funguje, i když je celých 106 minut vlastně jen o tom, jak se ti dva dají dohromady, aby na konci přišel twist a cliffhanger do dalšího dílu. Za mě vlastně příjemný překvapení. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě spousta důvodů, proč se tomu filmu vysmát. Obsazení většiny rolí - mimo ústřední dvojice - je dost hrozné, stejně tak herecké výkony. Soundtrack je zcela odpudivý. Stejnojmenná předloha bude dozajista naprostá sračka (dnes jsem ji na moment vzal v knihkupectví do ruky, abych si tento dojem potvrdil) a její filmová adaptace - dramaticky prostinká a dějově ukázkově předvídatelná - nemohla vzniknout z jiných než čistě komerčních pohnutek (byť mi přišlo zajímavé, že jsem ve snímku neidentifikoval žádné náznaky PP a hlavní hrdinka dokonce ani nemá iPhone ani MacBook, ale jakýsi no name smartphone a notebook Asus). V divákovi, který nezapadá do cílového publika (řekněme teenagerky 12+), příliš důvěry nemůže vzbuzovat ani kýčovitý plakát ani jméno neznámé režisérky, která - kromě jednoho dokumentu - nikdy nic dalšího nenatočila, ačkoli jí je 50 let, takže kdo ví, jak to s tou její režijní kariérou vůbec je. Zkrátka je spousta dobrých důvodů, proč se tomu filmu každý normální člověk obloukem vyhne (v tomto ohledu nechápu lidi, kteří to hejtují, když očividně do cílovky nespadají). Potom je tu ale jedno velké ale! A má název Josephine Langford - její úchvatný zjev mě naprosto okouzlil a omráčil. V roli Tess je naprosto neuvěřitelná a mnohokrát mě během sledování přivedla na pokraj mdlob. Absolutně jsem jí tu postavu věřil a dokonale jí propadl. Nevadil mi ani její herecký protějšek Hero Fiennes Tiffin, byť herecky má ještě rezervy. Chemie mezi těmi dvěma prostě funguje na 100 % a ten film je nejlepší v momentech, kdy je čistě romantický - scény u jezera, líbání, tance nebo prvního sexu nemají chybu (btw. poněkud mě překvapilo, že film je mimořádně cudný a ani v milostných scénách - pokud jim tak vůbec lze říkat - neukáže absolutně nic, a v závěrečných titulcích je navíc informace, že Josephine Langford měla body double, takže i to málo, co je z ní vidět, není ve skutečnosti ona, což mě teda dost namíchlo). O tomto filmu jsem se dozvěděl už před mnoha měsíci, kdy jsem na něj náhodou viděl trailer, a hned mi bylo jasné, že se mi bude líbit a že to bude moje guilty pleasure non plus ultra, což se do puntíku vyplnilo - přes všechno to hrozné okolo je to pořád prostě jen - až archetypálně nadčasový a srozumitelný - film o tom, jak kluk potkal holku a jak se do sebe zamilovali, a ten počátek jejich zamilovanosti je zde natočen tak hezky, že to dokonale potěšilo mé romantické já a bylo mi u toho filmu velmi dobře a zcela jsem se spolu s Hardinem zamiloval do Tess a její mladické nevinnosti, která projde velmi půvabnou proměnou v dospělou ženu. Krásný filmový zážitek, který se mi dokonale trefil do vkusu a momentálního rozpoložení. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný by se vešel do patnácti minut, dokonce i těch více jak sedmdesát slečen od 12-20 let, s precizně roztrhanými a povytaženými kalhoty nad kotníčky, kterým jsem film promítl, bylo povětšinou zklamaných...konec je skutečně WTF? Nebo spíše české...hmmm. I když nestoudná rozmazlenost a opovrženíhodná rozmařilost americké mládeže, jež je tu, samozřejmě bez tohoto záměru, hezky vyobrazena, může sloužit jako odstrašující příklad. Osobně v to trochu doufám. Krásný vizuál i americké kočičky (matka s dcerou zde vypadají jako kamarádky), ale sledovat devadesát minut dětské líbání a k tomu, jednoduše předpověditelný, povrchní mini příběh s tisíckrát omílaným, naivním námětem, který končí v duchu - A jestli nezemřeli, milují se dodnes - není divácky moc záživné. Nechybí také klasický přerod super floutka a povrchního rebela v upřímného člověka, který v sobě objeví čistou lásku k jedné, přednedávnem ještě čisťounké a zcela neposkvrněné, dívence, ze které je už sebevědomá osoba, která přesně ví, co chce. Dle premiérové návštěvnosti v našem malém městě soudím, že tento projekt je ze skupiny___It's all 'bout the money, man___Vždyť dnes se jim stačí dostat do mobilů a přesně jim ukázat, na co mají do kina zajít...jak mají žít. Osobně jsem neviděl, krom kina, nikde jedinou reklamu, ale to může být i tím mým starým mobilem. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelnější než knižní předloha. Tedy v rámci SPOILER celé pointy vztahu těch dvou "hezký mladých lidí", kteří jsou v podání herců adaptace plochý stejně jako hrudník hlavní hrdinky. (Přiznání. Ha ha ha, to sedí, dál než přes knižní Přiznání jsem se nedostala.) Protože mě nepřijde romantické napravení hrdiny s větou "Během předstírání veškerého tvého poprvé jsem se do tebe zamiloval, odpusť mi!" Bohužel konec to zabil úplně stejně jako konce veškerých současných filmů. "Jako ono to končí prvním dílem, ale zároveň trochu tak, že kdyby přišlo dost lidí, tak bude pokračování." Bohužel jsem už během čtení knihy a následně při sledování filmu pochopila, že asi nechápu lásku podle filmových a knižních měřítek (a přestože to jsou pohádky/fantasy, tak je mi líto slečen, které to snad berou jako "škoda, že jeho nikdy nepotkám", live by jste o něj ani kolo nevopřeli a hlavně po celé pointě té lásky by jste mu druhou šanci nedali). Veškerá literatura a filmy tohohle žánru se mě snaží přesvědčovat o tom, že ženy jsou sice křehké naivní kravky, ale zároveň něžně éterické bytosti, jejichž jediná funkce na světě je předělávání hajzlů na posery, když během prvního sexu jejich drsní chlapci zjistí, že lepší neměli, a nastalo velké O stejně jako při každém následujícím, proto je pro mě tenhle typ romantiky vždy i trochu fantasy. Sorry, ale špatnej kluk se na hodného nepřelá během 90 minut nebo jedné knihy, na to je třeba náročný rozbor situace a charakteru tak zhruba v polovině dílů ze série. A taky ta obsese, že chlap, kterej dnes nemá tetování, je míň chlap, je trapná, ale pro dost slečen rajcovní, přestože za tím vždy nutně není ten příběh daný historií tetování, ale protože to je cool (což je výraz, který se už nejspíš nepoužívá stejně jako wow), a to na kůži nemusí dávat smysl, hlavně že to tam je... Někdo v komentáři zmiňoval film Keith. Což beru jako urážku filmu Keith, pokud tyto dva snímky chcete dávat do byť podobné kategorie :( (Ale uznejte. I přes to všechno, a že děj vnikl na základě fanfiction, to není tak špatné jako ta nejhorší nejúspěšnější fanfiction všech dob z pera E.L.James. Už jenom za ten pocit film nemohu potopit kompletně.) ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že hoci už mám dávno nad 20..táto snímka ma úplne dostala, a zase som sa cítila tak trošku ako oplašená tínedžerka :D Asi to bude hereckým obsadením (come on... vysoký, potetovaný sexy anglický herec s prízvukom a zvodným pohľadom :D) a skvelou chémiou medzi ústrednou dvojicou. Malo to pre mňa náboj, tempo, dej a bavilo ma to. A ktomu ako bonus ešte skvelý soundtrack. Knihy sú vec druhá a tie ma teda vôbec až tak nechytili...mala som pocit, že ide o akúsi zlátaninu všetkého možného pre násťročných bez nejakej pointy a dejovej línie... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na knize „After: Polibek“ od autorky Anny Todd. (simaa)
  • 20. května 2019 Anna Todd potvrdila pokračování. Pokračování je pojmenované After We Collided (2020) a je založeno na Toddově druhé knize v seriálu „After“. (ČSFD)

Reklama

Reklama