Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)

Reklama

Reklama