Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (685)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý z mnoha důvodů - atraktivním obsazením hlavní role, napínavým dějem, výtečnou technickou stránkou (úchvatné surfařské scény, výborné digitální efekty), nádhernými lokacemi i samotnými okolnostmi jeho náročného vzniku (natáčelo se na Ostrově lorda Howa, který je zapsán do UNESCO - Mělčiny jsou vůbec první film, který se zde natáčel). Ten film je současně i velkolepou poctou surfování (surfařské scény za Blake Lively točila Isabella Nichols, nejlepší juniorská surfařka na světě) a lidské vůle přežít - považuji ostatně za symptomatické pro dnešní dobu, že hlavní postavou je žena - z toho důvodu jsem si tenhle film soukromě překřtil na "Stařec a moře pro 21. století". Blake Lively je zde skutečně skvělá a hlavně kvůli ní se mi film tak líbil - ona v podstatě nechybí v jediném záběru, takže si člověk jejího herectví i pohledů na její skvostnou figuru užije víc než dost. Na filmu mi mírně vadil snad jen soundtrack a potom některé drastické záběry Nancyiných zranění, které mi nebyly úplně po chuti - ale co už, osobní laťku otrlosti má stejně každý nastavenou jinak. Samotnou "uvěřitelnost" žraločího chování posoudit nedokážu, neb o žralocích v podstatě nic nevím, ale už z toho, že to zde zmiňuji, je zřejmé, že pochybnosti o věrnosti realitě jsem měl v kině velké. Na léto ideální záležitost a výborná pecka - těch 87 minut uteče jako nic. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ani se mi pomalu do toho nechtělo, ale nakonec jsem si to bezmyšlenkovitě pustil. Výsledek mě příjemně překvapil. Nejedná se sice o nějakou hitovku, ale jako jednohubka je to super. Režisér Jaume Collet-Serra odvedl slušnou práci. Jeho filmy Neznámý, Non-stop a Noční běžec s hlavním představitelem L.Neesonem se opravdu povedly. Proto jsem se divil, že se pustil do tohoto rádoby využitého žánru. Snímek má krátkou stopáž, vcelku rychlé tempo, příjemnou hrdinku Blake Lively, kamera je hezky přehledná, zajímavé prostředí atd. Napínavost, emoce a tak – to je zde nastíněno minimálně, finále je už klasicky co se týče tohoto námětu trochu ujeté a úsměvné, ale to mi příjemné sledování filmu nezkazí. Hudba od Beltramiho je taková obyčejná, ale k tomuto účelu dostačující. Nevěděl jsem zda-li dát 3 nebo 4 hvězdy. Nakonec jsem zvolil tu lepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively natáčala scénu s medúzami, v ktorej je jej postava obklopená stovkami medúz, vo vode úplne čiernej, režisér Jaume Collet-Serra poznamenal: "Bola vo vnútri nádrže, ktorá bola úplne zatemnená, len kameraman a ja sme mali svetlá pod vodou a v podstate tam, kde sú CGI medúzy, bola ochotná vstúpiť do tmy nádrže a ponoriť sa, tiež mala neobyčajnú schopnosť zadržať dych, myslím, že zadržiavala dych viac ako minútu, je ako superžena." (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama