Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Lima 

všechny recenze uživatele

Herecky spolehlivý Al Pacino je snad to jediné, co je na tomto dramatu pamětihodné. Jednak mně zpracované téma z prostředí tabákového průmyslu příliš nezaujalo, jednak Russel Crowe si svoji oscarovou nominaci zasloužil jenom svojí výraznou fyzickou přeměnou, jeho herecký projev zde je poměrně mdlý. Ve výsledku jde o nepříliš vzrušující , lehce zdlouhavý a emocionálně nevýrazný film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Média ve službách reality či snad realita ve službách médiím? Přičemž médii tu nemusí být označována jen televize, ve které se filmoví hrdinové i jejich reálné předobrazy zoufale snažily ukázat světu pravdu i přes to, že se je celý systém snažil zastavit, ale stejně tak dobře jde mezi média zahrnout i tento Mannův film jako celek - ve své prapodstatě vždy manipulativní s divákovými emocemi a jeho náhledem na předváděnou abstrakci reálného světa, přesto však se roztěkanou narací evidentně snažicí o co nejuvěřitelnější podání příběhu. A v důsledku se mu to i daří, i když z toho nutně vyplývá občasná nepřehlednost děje, mírná odosobněnost postav (za což může i striktně obchodní prostředí) a bohužel i problémy s gradací v přestřelené stopáži, takže místy působí trochu nudně... ale díky precizní režii dokáže i přes to pohltit. 9/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek ani tak nepoukazuje na problematiku kouření cigaret, ale spíš na podivnou moc tabákových koncernů. Za peníze se dá koupit téměř vše. Důvěra. Mlčenlivost. Víra. Ale dá se koupit názor na věc? Čest? Jde vyčíslit cena způsobu života člověka? V tomhle brilantním thrilleru je vyobrazena spousta zajímavých faktů a detailů, které se skutečně staly a které jsou opravdu hodny zamyšlení. Mannova režie navíc napomáhá vidět věci opravdu realisticky a herecké výkony Al Pacina i Russella Crowa jsou víc než přesvědčivé. Kamera i hudební složka filmu je stručně řečeno, podmanivá. THE INSIDER je takzvaný "jeden film ze sta". ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dávidogoliášovské boje nie sú v americkej kinematografii žiadnou zvláštnosťou. Námatkou spomeniem Čarodejníka, Erin Brockovich alebo trebárs Porotu s Dustinom Hoffmannom. Jedným z ich problémov je, že tvorcovia musia divákovi celý problém najprv vysvetliť, čím riskujú istú rozvláčnosť filmu alebo to neurobia a riskujú divácke nepochopenie problému. Michael Mann sa pustil prvou cestou a film je naozaj o niečo dlhší, než by bolo optimálne. Ale to je tiež jediná výhrada, ktorú voči filmu mám. Herci predvádzajú výkony na hranici svojich možností a Al Pacino asi aj za ňou. Aj všetky ostatné komponenty filmu sú vytvorené a poskladané profesionálne, takže štyri hviezdičky dávam bez zaváhania. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Michael Mann .. Ani jako už několik let bývalého kuřáka mě ty nelibé řeči a debata o škodlivosti kouření nepotěšila. Kouření škodí nejen vašemu zdraví! Řemeslná stránka filmu je bez jakýchkoliv debat výtečná .. ta kamera, režijní vedení, scénář a parádní herecké výkony stojí za vidění a díky nim se dá celá stopáž bez újmy na zdravý přežít. Na rozdíl od času stráveném s cigaretou.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Soudní síň, kde Jeffrey Wigand podává svoji výpověď, není postavená kulisa. Filmaři použili skutečnou soudní síň v Jackson County Mississippi, kde skutečný Jeffrey Wigand kdysi opravdu vypovídal. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama