Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k väčšine užívateľov, ktorí tvrdia, že prvé dve poviedky sú najlepšie. V tom konzumnom slova zmysle určite áno - viac akcie, menej rečí. Z tých ďalších poviedok bola ešte výborná tá so Zoe Kazan - asi jediná poviedka (okrem tých prvých dvoch), ktorá ma príjemne prekvapila aj svojou myšlienkou a finálnym rozuzlením. Tie ostatné mi prišli v tomto smere akési nedoriešené. Len veľa rečí, ktoré vlastne nikam neviedli. Poviedka s dostavníkom napríklad bola z tohto pohľadu naozaj strašná. Na druhú stranu však natočené to bolo perfektne, bezchybná réžia a nádherná kamera. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci a poviedkový western? Tešil som sa veľmi. Teraz som však trochu zmätený. Niečo je tam strašne super. Atmosféra, herci, výprava, Burwellova hudba, prenádherné exteriéry, bezuzdné násilie. Niektoré nápady sú tak šialené a zvraty kruto nečakané, že som sa smial nahlas (alebo si vravel: "Sakra, tak toto nemuseli!"). Trochu mám však dojem, že sa tu zabudlo na príbeh, jednotlivým poviedkam akosi chýbajú pointy - ak nerátam to, že väčšina hrdinov náhle skape, neraz uprostred vety. Je z toho teda akási absurdná poloartová dvojka pre Milión spôsobov, ako zomrieť na Divokom západe. Ale opakujem, je to zábavné. Miestami veľmi. Najmä prvé dve poviedky sú rozkošné miniatúry plné besného násilia - hneď prvá je westernový muzikál á la Limonádový Joe, akurát tu pri streľbe vybuchujú hlavy, odfrkujú končatiny a krv strieka v mohutných gejzíroch. Druhá je pocta Leonemu a tiež hýri krvavými nápadmi. Ďalšie poviedky sú omnoho pomalšie, rozvláčnejšie, skôr sa hrajú s atmosférou, v príbehu o vozovej kolóne je dokonca funkčná romantická línia. Je to celé skrátka taký guláš nápadov, ktorý drží pokope len vďaka coenovskej zručnosti, štýlu a očividnej chuti baviť (sa). Pre žánrových fanúšikov povinná jazda. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Westernové povídky bratří Coenů s velmi solidním hereckým obsazením mě hodně lákaly, ve výsledku se u mě ale žádné velké nadšení nedostavilo. Celé záležitosti v žádném případě nepomohla rozmáchlá stopáž ani podivné závěry bez pointy. Nesnažím se předstírat, že jsem se nebavil, některé povídky mě bavily velmi, jenže jiné zase podstatně méně. Jsem každopádně rád, že jsem film viděl, ale na víc, než na lepší průměr, to u mě nedotáhl. / "First time?" / 3*+ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Coenům sice moc nefandím, ale tohle se jim docela povedlo. U těchto filmu je často problém nevyváženost jednotlivých povídek. Tento není výjimkou. Liší se dost i v žánrech. Obsazení je většinou slušné. Nejvíc se mi líbila předposlední povídka s karavanou a nejmíň třetí s Liamem Neesonem. I zasazení do westernového prostředí je celkem zajímavé. určitě na poměry Netflixu super. "Jsme lovci odměn." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Z traileru som sa tešil veľmi. Nakoniec som dostal kvalitou veľmi rozdielne poviedky, ktoré síce majú Coenovský rukopis a dialógy a množstvo zaujímavých postáv, ale tým že skáčeme z atmosféry do atmosféry z komédie do drámy, narúša to tempo celého príbehu a hlavne čo zamrzí - chýba tomu spojovací motív. Niečo čo by to povýšilo na to veľké dielo na ktoré sme od Coenovcov čakali. Aspoň teda ja. Prvé dve poviedky sú zábavné a iné. Ale bohužiaľ príliš krátke. Tretia stavia na atmosfére ale jej príbeh hoc´ jednoduchý pôsobí trošku prvoplánovo. Štvrtá poviedka s Tomom Waitsom má zase určitú poetickosť. Meranie síl príroda verzus človek ale vyznieva do stratena, hoci má silné momenty. Piata poviedka má zaujímavý koniec ale všetko pred tým je oproti ostatným ukecané a bez nápadu. A posledná má určitý mood E.A. Poa alebo P.H.Lovecrafta ale v zásade sa v nej nestane nič čo by dokázalo zaujať. Dokonca ani dobre spravená konverzačka nespravila svoje, pretože na konci si uvedomíme, že sme sa vlastne nič nedozvedeli. Priemerná záležitosť, ktorá by bola ospravedlniteľná u kohokoľvek iného, len nie u niekoho kto robil pamätné westerny ako sú Coenovci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)
  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)
  • První film Joela a Ethana Coena natočený digitálně. Zároveň jde o dosud nejdelší film, jaký režiséři natočili. (Grimaldi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama