Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď sa americký film "Zubaté ostrie" dostal koncom osemdesiatých rokov do tuzemských kín, každý o ňom hovoril, že je to nehorázne napínavá kriminálka a zaujímavá súdna dráma. Moc som ho chcel vidieť, avšak kvôli môjmu nízkemu veku som sa do kina nedostal. Pozrel som si ho až teraz ako zrelý štyridsiatnik. No nijak zvlášť ma neoslovil. To či Jack Forrest zabil svoju ženu a či si zatrtká so svojou advokátkou mi bolo po celý čas sledovania filmu viac menej jedno. *** ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je celkom slušný thriller z 80. rokov, v ktorom sa miešajú dva žánre. Film sa začína nepríjemne pamätnou úvodnou sekvenciou, v ktorej maskovaný psychopat zraní ženu a zavraždí ju na posteli. Od tohto momentu sme na území ,,Základného inštinktu", keď sa obhajca približuje k podozrivému z vraždy, zatiaľ čo detektívi sa snažia pochopiť zločin. Druhá polovica produkcie sa presunie do oblasti súdnej drámy a v tomto bode skutočne naberá na obrátkach niekoľko pokojne napínavých scén. 7/10 ()

Reklama

crozet 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v TV premiéře, jež se kupodivu příliš nezdržela oproti samotnému datu uvedení filmu do kin - tedy je tomu dávno (na I. programu). Jako dítě jsem samozřejmě nelibě nesl institut filmů "s hvězdičkou", každopádně úvodní náležitě ostrá scéna, abych tak řekl, která coby teze uvádí diváka do příběhu, mne později ještě dlouhou dobu děsila před usnutím - takže to jsem měl asi za trest nebo co. Odbočka: Když už jsem se rozvzpomínal na dětská traumata, nemohu nezmínit snímek "Ztracená tvář" (1965, hl. role V. Brodský). Zpět z odbočky: Závěrem bych sdělil, že kde se objeví Jeff Bridges, nečekejme rozčarování ani ztrátu času - ale to, jak vědí všichni protagonisté PRKEN, CO ZNAMENAJÍ SVĚT, popř. my všichni prostí milovníci KUMŠTU, je o něm dobře známo. V TÉTO ZEMI, pokud možno.. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spoiler: John Forrester je obvinený z vraždy vlastnej manželky. Motívom brutálneho činu, spáchaného loveckým nožom je dedičstvo majetku. Prípadu sa ujíma bývala štátna žalobkyňa Teddy Barnes. Podarí sa jej svojho klienta pred súdom obhájiť? Milujem právnické filmy. No v živote som nevidel tak priehľadný thriller bez štipky atmosféry. Áno, áno. Režisér Vám niekde v "jadre" filmu na chvíľu zamotá hlavy, ale ukazovatele z úvodu sú tak zrejmé, že ten kto má žáner thriller dobre napozeraný, rozuzlenie príbehu ho nijak neprekvapí. Zubaté ostrie som vzhliadol na základe odporúčania mojej milovanej mamičky :) Vraj keď odchádzala v 89´ z kina, nikto z návštevníkov nedýchal. Po záverečných titulkách ma napadlo, či si náhodou niekto pri vychádzaní zo sály "neprdol". Ale to je v poriadku. Nie každý snímok z pred 20 rokov zaberá aj v dnešnej dobe. Teraz vážne. Film je dobrý! No nie natoľko aby mi prebehla čo len jedna zimomriavka či pochybná myšlienka o svojom presvedčení. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama