Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Jino 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Toto soudní drama řízlé thrillerem se mi líbilo. Působivé herecké výkony - Jeff Bridges, ačkoliv nevím jestli to bylo jeho záměrem (pevně věřím že ano, protože je to můj oblíbenec :-) ), výborně mnohokrát předvádí i s přispěním povedeného scénáře mystifikační a mnohokrát i demystifikační výkon, až mi z těch režisérových informací a dezinformací šla hlava kolem. Glenn Close a Peter Coyote taktéž ukazují své právnické kličky v nadprůměrném stylu a já jsem si rád počkal na ten finální záběr. 75% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších trhrilerů 80. let, bezchybně kombinující soudní drama, romantickou rovinu a do konce napětí, zda Bridges je nebo není vrah. Samotné soudní přelíčení je dramatické, přináší několik zvratů a dokáže připoutat k obrazovce, finále je tak akorát akční ale ne přehnané, Bridges, Closeová, Coyote, Loggia hrají skvěle, navíc film ani na chvíli nenudí - tak co chtít více? ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní soudní thriller s milostnou zápletkou a předvídatelně >nečekaným< vyvrcholením, který však díky hereckým výkonům a uměřené řežijní práci úspěšně vyhnul se nějakým provařeným žánrovým klišé a i přes všechnu tu (v dobrém smyslu slova) rutinu nakonec i díky detailům a drobnostem v ději (třeba starý sprosťák a liška podšitá vyšetřovatel ve výslužbě, pomáhající obhajobě) působí i docela neotřele. Tži a půl hvězdičky tedy za film jako takový, za výborný herecký výkon J.B. (doslova >hrajícího si< na neviňátko tak, že uvěřit mu může jen zamilovaná ženská s profesionální deformací, že... ;-) pak z nutnosti zaokrouhleno nahoru. - - - - - (viděno v minulosti několikrát v tv, komentář přidán po zhlédnutí na dvd s původním zvukem a formátem obrazu 11.3.2008) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příjemnou devízou tohohle filmu je, že ať už jste jakýkoliv superpolicejní machr a "vždycky bezpečně a hodně brzo poznáte vraha", tady ještě 30 vteřin před koncem nevíte, čí tvář se ukrývá pod kuklou. Pořád je to 50 na 50. A to je dobře, protože lepších filmů od soudu už jsme viděli hodně, lepších detektivek, slaďáků i thrillerů taky, ale dohromady a s tou dávkou napětí pomalu uvolňovaného až do konce to celkem funguje. Jenom Glenn Close bych vyměnil za atraktivnější právničku. Dobrý dabing z Barrandova narozený ještě před revolucí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama