Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Nic jiného než (pod)průměr. A vzhledem k tomu, že hlavní hvězdy filmu jsem nikdy neměla ráda, tak nevím nevím proč se zrovna z téhle "romkom" stal takový kult. Například Přes palubu! od stejného režiséra s Goldie Hawn a Kurtem Russelem se mi líbí stokrát víc a je i přibližně tolikrát vtipnější. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím podle toho, když jsem ho viděla poprvé a to bylo už hoooodně dávno a byla jsem mladou puberťačkou ;-) Samozřejmě, že se mi líbila tenkrát jak Julia ale hlavně Richard Gere :-) Líbil se mi nápad, děj, hudba, romantika prostě všechno ;-) (mezi námi, dnes bych si ho nepustila a nedívala se na něj, možná jen za zlaté tele) ;-)) ()

Reklama

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Keď niečo chodí ako kačka, kváka ako kačka, tak je to kačka. Keď si do tejto poučky dosadíte namiesto kačky prostitútku, hneď vám bude jasnejšie, prečo je tento film pre mňa bezhviezdičkový. Chápem, že Hollywood bol dlhé roky továrňou na sny, ale dobrý sen je snom, u ktorého nerozoznávate, či ide o sen alebo o skutočnosť. A v tomto filme je to čistokrvný sen o premene prostitútky na dámu a o takúto premenu ja nemám najmenší záujem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stupidní, kýčovitá, naivní sračka, ze který se dělá pomalu legendární záležitost. Tohle snad můžou ocenit jedině naivní pubertální pipky nebo naopak už senilní stařeny. Julia Roberts je sympatická asi jako hřebík v prdeli a Ricahrd Gere je nechutnej slizoun. Co k tomu říct? Na odpad to asi neni, ale tu 1 hvězdičku dávám se zavřenejma očima. Fascinuje mě, že Pretty woman má na čsfd takhle vysoký hodnocení. Spíš to patří někam mezi 200 nejhorších. Jinak je docela prdel, že kvůli tomuto filmu si hromada mejch známejch myslí, že kurvy se nelíbaj. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klasika a kultovní záležitost, kterou jsem se chystal vidět již několikrát, ale vždy tomu bylo nějak zamezeno skrze (řekněme) vis maior. Tudíž premiéru jsem si odbyl až nyní, na Vánoce 2019. Výsledek? Paráda. Bavil jsem se od začátku do konce a to nejen díky samotnému námětu, ale též pro skvělé herecké představení, hudbu a dílčí komické i romantické situace. Právem se jedná o legendární počin. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Písnička, která hraje, když Vivian (Julia Roberts) odjíždí limuzínou, je „It Must Have Been Love“ od Roxette. (Duoscop)
  • V scéne, keď Vivian (Julia Roberts) raňajkuje, drží v jednom zábere v ruke croissant a následne palacinku. (peiton)
  • Richard Gere (Edward Lewis) původně neměl v plánu roli přijmout. Když zrovna telefonoval a chtěl roli odmítnout, tak mu Julia Roberts (Vivian Ward) podstrčila lísteček se slovy "prosím, řekni ano". Hned na to roli přijal. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama