Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Výborné výkony hlavních představitelů, ať už G. Davis, Madonny, ale především trenér v podání T. Hankse nemá chybu:), větší než malé množství výborných hlášek prostupujících celý film. Jen škoda toho dabingu, kvalita zvukové stopy staženého souboru je natolik špatná, že na první podívání se leckterá z těch hlášek přeslechne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový snímek s dobrými herci a dobovou atmosférou. Všemu dominuje Hanksův výkon na záchodě:). Jinak tu je žen opravdu hodně, takže si kdejaký muž, i při takto nudném sportu jako je baseball, určitě najde čas "kouknout se". I já sám a to zrovna baseball neobdivuji bych se na skvělou Geenu s Madonou a dalšími docela rád koukl... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ sportovního filmu který přímo miluju. Má všechno, co má takový film mít. Je tu prostě všechno, chvilku sranda, chvilku drama a chvilku taky nějaký ten sentimentální kousek. Ke všemu je to ještě perfektně obsazené. Tom Hanks byl úžasný když se rozčiloval a nevydal ani hlásku a přitom by tu hráčku uškrtil. Takhle se přesně rozčiluju v práci, když se mi poblázní počítač. Ovšem, v tu chvíli to ale vypadá, že ten počítač zřejmě sežeru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som mal celkom rád v detstve ale teraz, po opätovnom pozretí ma veľmi nezaujal. Respektíve, už ma tak nebavil. Herecké obsadenie je však skvelé. Tom Hanks tu hrá veľmi zaujímavú a komickú postavu a ešte by som vyzdvihol výkon a vzhľad krásnej Geeny Davis. Dej je o baseballe. Presnejšie o ženskom baseballe, čo je na rok 1943 dosť neobvyklé. Tom Hanks si tu zahral trénera, čo vždy žuval žuvací tabak a ďalšou neodmysliteľnou súčasťou tohto filmu je jedna z prvých scén, kedy opitý močí vyše minúty a pol, pred všetkými hráčkami baseballu. Hodnotím priemerne, ale možno je to aj tým, že som ho v mladosti videl už aspoň 5 - 6x. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sportovní film na téma ženský baseball o jednom týmu, který trénuje Tom Hanks v roce 1943, kdy jsou muži ve válce a ženský sporty expandujou. Příjemná zábava se zajímavým obsazením, přičemž tady má asi nejsmysluplnější roli ve své kariéře  herečky Madonna. Stylem klasická mainstreamová dobovka ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Madonna pro film napsala píseň This Used To Be My Playground, jež zazní během závěrečných titulků. (hippyman)
  • Produkce filmu byla překvapena disciplínou Madonny. Když pro ni poprvé přijeli, aby ji dovezli na natáčení, očekávali, že budou tahat rozmazlenou hvězdu z postele. K jejich překvapení zpěvačka právě dokončovala svůj ranní jogging a vždy byla jednou z prvních na place. (kenny.h)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama