Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I malé děti mohou postihnout velké starosti, třebaže nemusí úplně rozumět trápení dospělých. Vnímavá učitelka však vycítí z vyprávění malé holčičky, že tatínek odjel a maminka těžce onemocněla, závažné náznaky něčeho tragického a začne sama zjišťovat, co se děje... Film ovšem není určen pro dětské publikum, má naopak oslovit generaci jejich rodičů a prarodičů, ale počíná si způsobem velice melodramatickým. Tezovitě, nepřesvědčivě napsaný scénář předkládá dialogy i zápletky jen stěží uvěřitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

JSYSMHJF 

všechny recenze uživatele

Předloha: Hodina angličtiny - Nataša tánská. Nervní hudba Zdeňka Lišky, slušné herecké výkony Matyáš, Maciuchová, Gýrová, Sirová, ona i ta Merunková, asi nejtěžší a nejméně vděčná role, ale myslím, že zvládla tichou odcházející manželku a matku celkem dobře. Finále rychlých střihů umocňuje napětí a nervozitu nevyhnutelného konce (i když náhod, které by mohly nejhoršímu zabránit je až příliš). Zajímavé psycho se zajímavými zvraty, jako by hlavní představitelé pod tíhou situací a svědomí během filmu změnili své chování o 180 stupňů. Za zmínku stojí rolička pošťáka Karla Augusty, kde se setkal obyčejný život s obyčejnými starostmi se starostmi života a smrti. Občas trochu moc náhod a do očí bijících nápovědí, ale jinak film s napětím, příběhem, psychologií... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pan Matejka me opet nezklamal, a musim rict, ze vetsina jeho filmu se mi zatim opravdu libi. Tenhle civilni a uveritelny kousek neni vyjimkou. Navic je to napinave. Pomohla i krasna Maciuchova, a hlavne vyborna Eliska Sirova. Nutne je ovsem zduraznit, ze vsichni zucastneni podali bezchybny profi vykon... P.S.: v mensi roli nadherna Jitka Zelenohorska. ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Opravdu psycho snímek. Hudba je vynikající, hodně dramatická a připomínající hudbu k seriálu Chobotnice, který je o řádění mafie v Itálii. A pak ten dramatický závěr, kdy kamera najíždí na plotny sporáku a hned poté se díváme na dívku v bílých šatech, byl skvělou tečkou. Normálně bych dal jen dvě hvězdičky, ale kvůli té dsné a hutné hudbě dávám 55% hvězdiček. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mi velice vyhovuje vidění filmového světa podle Václava Matějky. Několik jeho filmů mám tuze oblíbených a toto bylo další skvělé překvapení. Takhle si představuji lidských příběh zcela odpovídající tehdejší realitě, jež nám dodnes není vůbec vzdálená. V jemné hře příběhu exceluje většina zůčastněných, nejvíce si samozřejmě užívám Hanku Maciuchovou. Na absolutní top pak celek posílá poslední filmové setknání s Magdou Maděrovou. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Stručný děj ve čtyřech větách: Ženatý Matyáš má milenku Maciuchovou. Jeho žena Merunková o tom ví a navíc je těžce nemocná. Proto se chce zasebevraždit. Hádejte, jestli se jí to podaří... Na své si příjdou asi jen milovníci dobových reálií. Film se odehrává v Liberci a okolí (např. motorest v Kořenově). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle rozhlasové hry, v níž vystupovaly pouze dvě postavy, postava učitelky a děvčátka, z jejíhož povídání učitelka postupně vyrozumí, že maminka si chce vzít život. (sator)
  • Film bol natáčaný v Liberci a jeho okolí. (dyfur)

Reklama

Reklama