Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě, jako pilotní seriál na nové X-Meny :o) Začátek solidní, napínavá podívaná, která se mění v závěru v šílenou jízdu. Film táhne úžasná, roztomilá Lexy Kolker (věřím, že o ní ještě dost uslyšíme), které jsem věřil každou vteřinu hraní a to moc děti v hlavních rolích nemusím. Dost dobrý, originální Scífko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Často v komentářích píšu, že děti ve filmu zrovna moc nemusím, ale před výkonem devítileté Lexy Kolker jsem padl na zadek. Nejeden ostřílený herec by se od ní mohl alespoň něco málo přiučit (i když nevím jestli by to Benu Affleckovi a Jennifer Lawrence pomohlo). Film jako takový mě bavil od začátku až do konce. Zatímco X-Meni se mi už zdají být dost vytěžení, tenhle pohled na mutanty mě chytil. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Horor? To zase asi ne, ale jelikož jsem nic neočekával, tak se vše příjemně rozjelo. Divák nejdříve moc netuší, ale pak to začne dávat smysl. Nejde toho moc napsat, protože když napíšu víc, budu spoilerovat a to by v tomto případě byla velká škoda. Doporučuji jít do filmu bez informací a nejlépe bez traileru. 7/10 = 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Freaks" bude jedno z najväčších filmových prekvapení roku 2019. Nielenže tu máme fascinujúci príbeh s veľmi dobrými momentkami, ale okrem toho je to skvelý thriller, ktorý od začiatku až do konca nepustí. Nemôžem povedať, že by to bol úplne originálny film. Myslím si, že podobné témy už sme mali spracované aj filmovo aj literárne. Mali sme tu Stephena Kinga so svojim "Firestarter", mali sme tu seriál "Heroes" a niekoľko ďalších projektov. Tento film má však veľmi zaujímavú stavbu a v niektorých aspektoch sa líši. Kým v niektorých iných je to veľmi známe. Ale platí, čo som povedal na začiatku. Je to veľmi fascinujúci príbeh. Sledujeme malú 7-ročnú Chloe, ako sa snaží naučiť byť normálnou, aby mohla prežiť vo svete vonku. Pripravuje sa na to, že bude žiť život s normálnou rodinou. Mať mamu a sestru. Lenže dlhé roky, ktoré bola uzavretá od sveta ju stále viac a viac presviedčajú, aby skúsila spoznať svet tam vonku. Nebudem hovoriť viac, lebo myslím si, že najlepšie bude, aby ste si film pozreli a zistili sami čo sa bude diať ďalej, no každopádne platí, že rozhodne to nepôjde cestou, akou by ste si možno sami predstavili. Ja som bol sám prekvapený niektorými scénkami, ktoré nám film priniesol. A hlavne to skvele dáva jednu otázku. Kto je reálne dobrý a kto je ten zlý? Z informácií, ktoré dostaneme a jednotlivých udalostí to nebude úplne jednoznačne jasné. Môžeme to povedať o oboch stranách. A to ma na filme asi najviac fascinuje. Moja prvotná myšlienka po dopozeraní bolo, že takto som si reálne predstavoval, aby vyzeral film "Brightburn". A myslím si, že by to fungovalo. Tento film ma presvedčil. Bol silný, bol dramatický a miestami skutočne prekvapivý. Ak máte radi dobré thrillery, toto určite oceníte. Hodnotenie: A ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chloe, jaký je tvůj oblíbený sport?“ - „Nikdy jsem nesportovala.“ - „Prásk! Jsi mrtvá.“ - „To není fér! Nikdy ses mě na tohle neptal.“ - „Když na něco neznáš odpověď, tak si ji prostě vymysli. Třeba...nevím, miluju všechny sporty.“ - „To je lež.“ - „Jo. Musíš lhát, abys vypadala normálně.“ A co si takhle radši poslechnout roztomilou pohádku o jednorožcích…1 z těch filmů, u kterých vám spoiler může zničit celou první hodinu. U Freaks je právě divákovo tápání součástí hry, kdy si stále musí domýšlet, co se děje, a jak je to s dívčinými představami. Od 57. minuty film vstoupí do nové roviny, protože se pomalu ale jistě začnou dít stále větší sci-fi hrátky. U těch jsem postupně rezignoval na neustálé měnění pravidel daného světa (bez jakéhokoliv vysvětlení), a nechal se unášet touhle divnou jízdou, která i přes jistou předvídatelnost nepřestává ani na chvíli bavit. U konce jsem se sice už trochu shovívavě usmíval, kam až to tvůrci dovedli, ovšem Kolker hraje celou dobu toho malého, naštvaného spratka tak dobře, že filmu člověk leccos rád odpustí. Dám slušné 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama