Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík VB v přestrojení za dělníka hledá mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla vraha mladé ženy. Který ze zjištěných možných motivů je však ten pravý? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaná kriminálka odehrávající se v netradičním prostředí. Chodící charizma jménem Vladimír Ráž vyšetřuje vraždu, která se stala v komořanském dole, výborný výkon podává i Michal Pavlata, díky černobílému obrazu a Fišerově hudbě z řady scén až mrazí... A odhalení vraha v závěru je opravdu nečekané a pěkně napínavě podané.__P.S. Nedívejte se do zdejší galerie, která obsahuje spoilerovou fotografii.__P.P.S. A oficiální text distibutora asi raději ignorujte také, protože příslušník VB v přestrojení ve filmu sice opravdu je, ale až do poslední chvíle se neví (čti nemělo by se vědět, ovšem tenhle úmysl tvůrcům tak úplně nevychází), kdo jím je. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Film se sune dopředu pomalu, klopýtavě a trochu amatérsky (popisné retrospektivy), ale dostatečná syrovost a temnost snímku sluší (černobílé zpracování je v tomto případě výhodou). Děj je zaostřen na dělníky a hlavně na Pavlatu, skupinka vyšetřovatelů je naproti tomu mimořádně mdlá (Rážův projev je téměř na usnutí). Podruhé už bych se nedíval, ale pro jednou, proč ne. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tohle by se dalo nazvat dělnickou detektivkou (bez jakéhokoliv negativního zabarvení dobou), protože se prakticky celá odehrává v dole a hrdiny a i podezřelými z vraždy jsou horníci. Ti jsou skvěle typově obsazeni a s takovými herci snad ani nejde natočit vyloženě špatný film. Atmosféra je dobrá, pěkně temná, stejně jako obraz. Zpracování slabší, spíš televizní než jako celovečerní film. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Doba v roku 1973 bola jasne normalizačná. Už v titulkoch si prečítame, že hlavný dramaturg bol L.Toman. Preto to prostredie. Prvý dojem bola hudba k filmu, pri krimi je to dôležitá vec. Mňe hudba L.Fišera celkom sadla. Režisér nás doviedol až na koniec, kde sme odhalili vraha, lebo bolo úplne jasné , že to M.Pavlata nieje. No bolo to celkom v pohode. Dobré výkony M.Pavlatu, P.Kostku..... 55%. ()

YURAyura

všechny recenze uživatele

Ty puncochace jsem si pamatoval jeste jako ditko snad jeste ne skolou povinne - takova skoro eroticka scena. Zbytek jsem zapomnel a tak jsem si tu detektivku uzil i po letech. Spousta falesnych stop, Raz v kabatu a hucce jako prislusnik SS, naprosto nepochopitelne prostredi tezebni masiny - ano, vyjma zavalu o nicem. Skoda ze Pavlata nedostaval vic prileziotsti, asi nebyl stranicky uvedomely... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v hnědouhelném dole Obránců Míru v Komořanech u Mostu. Ostatní scény se točily v Teplicích a v Mostě. (skudiblik)

Reklama

Reklama