Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (945)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych film hodnotit čtyřmi hvězdami a tvrdit, že se jedná o hodně zábavnou, chytrou a vtipnou detektivku. Jenže Rian Johnson film nejen natočil, on si napsal i samotný scénář. A napsal ho s úctou k Agátě Christie, která svoje detektivky pojímala v podobném duchu. Od začátku musíte úpěnlivě sledovat, co se na scéně děje. I ten nejméně zásadní moment může mít jasný průběh ve vyšetřování případu. Kdybych řekl cokoliv, mohl bych spoilerovat, a tak to zakončím jen tím, že pokud máte rádi Hercula Poirota a jeho vyšetřovací průběhy, tak se snažte si o tomto filmu zjistit co nejméně a těšte se na herecký výkon Daniela Craiga. Ač tu všichni herci hrají perfektně, tak poslouchat Daniela v jeho geniálně utlítlé angličtině byl totální balzám na uši. Já si to užil a právě proto dávám pět hvězd. Na nože je detektivka, které se už netočí a nabízí originální příběh, který se už jen tak (pokud nenarazíte na knižní základ) nepíše. Za mě totální filmařská orgie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je pomerne neočakávané prekvapenie, ktoré si pre nás režisér pripravil. Totiž skoro nič nenasvedčuje tomu, že hlavnou hviezdou snímky je herečka Ana de Armas. Táto kubánska rodáčka podáva silný a kvalitný výkon a nesie v zásade celú snímku na seba. Dobrou oporou je jej však aj zvyšok hviezdneho obsadenia. Menovite Daniel Craig ako detektív. Ten je síce okatou paródiou slávnych detektívov ako sú napríklad Hercule Poirot alebo Sherlock Holmes, ale film je si toho vedomý a schválne dôvtipne túto skutočnosť podčiarkuje. Tomu napomáha aj nevšedný prízvuk, ktorý Craig svojej postave priradil. Treba podotknúť, že naozaj každý z hercov tu podáva kvalitný a osobitý výkon a v hviezdnom obsadení nenájdeme jeden slabý článok. Len je škoda, že sa pri takej silnej zostave nedostalo niektorým jedincom viac priestoru. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jen párkrát za rok se objeví film, který byste si z fleku dali znovu a klidně s celou rodinou – a ano, letos je to detektivka Na nože. Spousta lidí si po Posledním z Jediů myslí, že je Rian Johnson totální packal, jenž by měl odevzdat režijní průkazku. Jeho novinka je však možná přesvědčí o tom, že se v něm mýlí, protože se jedná o nesmírně hravou detektivní hříčku, která je často chytřejší než divák. Zatímco se tak vaše teorie, jak celé bylo, rozpadají na prach, Rian se ohromně baví za kamerou a Daniel Craig, Ana de Armas nebo Chris Evans excelují před ní. Ta herecká radost z toho, že Hollywoodem proletěl takhle zamotaný a zábavný scénář, je prostě čitelná z každé vteřiny. A i když se Na nože mezi zlomové detektivní klasiky asi nezařadí, z fleku bych doporučil čestné místo mezi těmi nadprůměrnými, jež potěší kohokoliv a kdykoliv. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Místy nevtíravě a sofistikovaně vtipné/cynické, občas pořádně zamotané a herecky parádně odehrané. Snad jen Daniel Craig iritoval svým šíleným para-přízvukem. Z jedné vraždy v jednom luxusním okázalém domě se tady ale vytřískalo zřejmě naprosto všechno co mohlo. Většinu ze 40 milionového rozpočtu předpokladám dostali herci, jelikož vizuál byl maximálně úsporný, někdy až moc (automobilová honička). Jednohubka dobrá, žádný deal-braker. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Marta Cabrera (Ana de Armas) se na začátku filmu zahledí na portrét Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer). Když se na něj na konci filmu podívá znovu, Harlanův obličej na něm změní výraz z původně vážného na úsměv. (LucasAbelle)
  • Marta Cabrera (Ana de Armas) jezdí modrou Hyundai Accent z roku 2007. Policisté používají Ford Police Interceptor Utility. (J.F.B.)
  • Počas filmu bolo spomenuté, že nikto nevie, koľko rokov má babička. Ale keďže jej syn Harlan Thromby (Christopher Plummer) oslavuje 85. narodeniny, mala by mať okolo 100 rokov. V skutočnosti je herečka K Callan ešte mladšia ako Christopher Plummer. (a_hofferson)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno