Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

PALINO 

všechny recenze uživatele

No pekne Simako, zase si privlastňujete niečo, čo nie je Vaše. Nebojsa určite nie je českou pohádkou, ALE SLOVENSKOU! Ja tiež nepoviem, že Vesničko má středisková je slovenský film len preto, že tam hrá Marián Labuda. Ondřej Vetchý je určite vynikajúci, ale žeby až tak zastínil Janka Krónera ako ste tu napísali, to určite nie. Strašidelná atmosféra filmu je na jedničku. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Pohádka se mi jako taková líbí hlavně proto, že je tam netradičně více napínavých a temných pasáží, což u podobných pohádek není moc typické..Scéna u lesní chapouky, kde se stařenka mění na polo-princeznu mi fakt naháněla skoro husí kůži:-)...K negativním věcem v této pohádce podle mne patří postava Ondřeje Vetchého, který je svým fňukáním a neustálým stěžováním až protivný, a vychutnávál jsem si scény bez jeho přítomnoti...Jinak ale veskrze povedená pohádka, na kterou se rád podívám znovu... ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Výrazně nepodařená napodobenina o něco starší slušné pohádky. Místo kováře si zde člověk "užívá" dřevorubce. Když Janko Kroner hrával zamlada v podobně děsných pohádkách, tak není divu, že se dnes má tak, jak se má. Kontrastem k jeho nebojácnosti je zde připosránek Ondřej Vetchý, kterého mám za normálních okolností dost rád. Tohle ovšem není normální okolnost. Pohádka je netradičně neobyčejně temná. Většina děje se odehrává ve tmě. V pohádkách bývá člověk zvyklý na příjemné písničky, které třeba i na chvíli uvíznou v hlavě. Písničky v této pohádce jsou ovšem naprosto úděsné. Příběh nemá potenciál do sebe polapit diváky. Marně zde hledám nějaká pozitiva. Snad jen to, že Kroner kdysi býval fešák. Lepší odpádek. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No nebudu říkat, že jsem se kdysi docela nebál a vlastně i dneska to má celkem slušnou potemnělou atmosféru, kdy Nebojsa hraje karty s Nazghúly a následně se musí na třikrát prosekat přes final bosse, aby dostal main quest achievement v podobě princezny a zámku. Do Dračáku perfektní dobrodružství. 80% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…nemôžem si pomôcť,ale vidím len slovenského ozembucha - hlavný hrdina bez emócii,bez charizmy,amatérsky zahrané, ale mocnýýý chlap a to je celé….- hmmm ak sa príliš nenajem,môžem si to ešte pozrieť,ale je to statické a v cekovom vyznení nudné.Farebne mdlé. /porovnajte napr.s Čerty nejsou žerty-farbu,hudbu,hercov,výpravu,akciu.../ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Tentýž větrný mlýn, ve kterém se odehrává část filmu, je možné spatřit také v pohádce O statečném kováři (1983). (pfa)
  • Počas natáčania panovalo úmorné teplo. Ako je ale známe, ľudia z južnej Moravy sú mimoriadne pohostinní, a tak sa filmárom snažili útrapy spojené s horúčavou kompenzovať. Dobrá slivovica bola preto vždy k dispozícii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama