Reklama

Reklama

Třeba jsi vrah

  • USA You Might Be the Killer
Trailer 1

Sam (Fran Kranz, "Chata v horách") je obyčejný hlavní vedoucí letního tábora, dokud se hluboko v odlehlých lesích neocitne i se svými kolegy uprostřed příšerného krveprolití. Scéna jako vyšitá z nějakého hororu. Když mu v šerifově kanceláři nikdo nezvedne telefon, Sam zavolá své kamarádce jménem Chuck, znalé prodavačce v obchodu s komiksy a expertce na hororové zápletky (Alyson Hanniganová, "Prci, prci, prcičky"). Chuck má pro něj pár otázek a jemu se možná nebudou líbit odpovědi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

dubinak 

všechny recenze uživatele

A z tohohle si mám vzít jako co? Tak je to horor nebo komedie? Zdá se mi, že ani jedno. Myslím, že jsem se nezasmála ani jednou, postavy mi byly u zadku, vraždy mě nijak nešokovaly a na to, že to má být údajně love letter slasherovému subžánru, tak ta snaha fakt klopýtala a divák tady zůstává absolutně nedotčen. Viděno pouze z čirého zoufalství, že nebylo večer do čeho píchnout a připadalo mi to jako lepší volba, než Lesní chata na HBO. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Simmons je evidentně velký fanoušek žánru a z jeho přístupu je cítit nadšení. Zkusil zahrát i komediální notu a prezentuje zajímavé nápady (přítel na telefonu, počítadlo mrtvých). Problém tak vlastně může mít jen divák, který nezastydnul v pubertě, kde jsme stejně jako režisér všichni hltali horory jak diví. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Panuje zde snaha těžit humor z klišé kempových slasherů, jako tomu bylo u The Final Girls, ale dopadá to podobně děsně - snímek nefunguje ani jako horor, ani jako komedie. Většinu času je to jen otravné. O bod lepší hodnocení dávám You Might Be the Killer jen díky tomu, že se tvůrci nebáli ukázat aspoň trochu krve, na rozdíl od tvůrců The Final Girls, což mělo pokryteckou přístupnost PG-13. Každopádně uvedení tohoto snímku v půlnoční sekci letošního karlovarského festivalu, když je už nejmíň sedm měsíců ke zhlédnutí na internetu, je docela tristní a o lecčems vypovídá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad to si pustit horor, kterej o sobě ví, že je bejkovina a tak z toho faktu těží maximum. Zde to splnil na jedničku s hvězdičkou. Stylová hororová jednohubka, která si střílí ze všeho a dělá to docela dobře. Jen ta Alyson v HIMYM nevypadala jako cuchta, ale tu hororovou profesionálku zahrála parádně. Je to záměr nebo stáří? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred rušného pracovného večera obdrží Chuck (Alyson Hannigan) telefonát od svojho kamaráta Sama (Fran Kranz), ktorý je vedúcim letného tábora pre deti. Oznámi jej, že je v problémoch, pretože viac ako polovica jeho kolegov bola zavraždená krutým vrahom v maske, ktorý začal terorizovať ich kemp. Kvôli neschopnosti záchranných zložiek je Chuck jedinou osobou, ktorá mu môže pomôcť prežiť tento teror. - Režisér už má za sebou pár výraznejších hororových počinov, a aj keď som z nich videl len jeden, podla hodnotení kamarátov vidím, že žiadny z jeho projektov nie je vyslovene odpadový. You Might Be the Killer osloví predovšetkým fanúšikov Slasheru, ktorých prekvapí svojou kreativitou. Najviac vyniká nápadité spracovanie s nezvyčajným štýlom vyrozprávania príbehu, vizuálom pripomínajúcim osemdesiate roky a kamerou, ktorá sa neštíti ukázať pri vraždách tie naj(ne)chutnejšie detaily a gore, na ktorom si tvorcovia dali záležať. Naviac je tu fajnový Fran Kranz, ktorý už roky dokazuje, že si dokáže vždy vybrať hororové úlohy, ktoré mu sedia. Kopa odkazov na hororové klasiky a rôzne hříčky so žánrovými pravidlami sú len ďalším bonusom, za ktorý si tento počin zaslúži silné tri hviezdičky. + herec z The Cabin in the Woods, Bloodsucking Bastards a The Dark Tower + herečka z SiREN ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama