Reklama

Reklama

Goblin Slayer

(seriál)
  • Japonsko ゴブリンスレイヤー (více)
Trailer 4
Japonsko, (2018–2023), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kumo Kagjú (kniha)

Hrají:

Júičiró Umehara, Jui Ogura, Nao Tójama, Júiči Nakamura, Tomokazu Sugita, Jóko Hikasa, Maaja Učida, Juka Iguči, Jošicugu Macuoka, Ikumi Hasegawa, Daiči Hajaši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladá kněžka se dostává do party nováčkovských dobrodruhů, kteří se chtějí vydat na úkol zabíjení goblinů. Přestože jsou goblini snad nejslabší monstra v tomto světě, ve skupině tvoří velikou hrozbu a skupina dobrodruhů jeden po druhém umírá. Na pomoc skupině však přichází muž, který oddal celý svůj život zabíjení goblinů... (Gantai)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (14)

GamelotXP 

všechny recenze uživatele

Pořád underated, protože do světa anime přináší spoustu nového: 1,větší neznamená lepší (Že nové star wars!), příklad to že máš 2 metrový meč neznamená, že je vždy vhodnější, nebo že i malý nepřítel může dosti zavařit. 2. Hlavní hrdina není středoškolák ani dospívající, a nemá žádné skryté ultra schopnosti pro které nic neudělal, má uvěřitelné a viditelné komplexy dokonce používá k boji strategii a navíc je celkově dobře napsaný. 3. Není tam tak moc klišé, jako jinde. Žádná postava mi nijak nevadí a ani není ani nijak uřvaná, jenom mně štvalo, jak paní elfce strašně vadilo upalování a topení, což moc smysl nedávalo. 4. Aspekt strachu a beznaděje je sem tam vidět a to je dobře. 5. Zbroj není useless, a dokonce někdo používá přilbu, což je důležitá část výzbroje a dokonce, že se oblečení i zbroj obměňuje. mínusi: Hlavním nedostatkem je sám příběh, který nijak extra nevyvinul a byl průměrný. No, snad druhá série ukáže něco více. dodatek A dialogy s hlavním hrdinou nemůžou být moc dobré, právě kvůli jeho zřejmého komplexu xd. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Tohle anime mi bude navždy sloužit jako odpočinek od ostatních anime, Příběh o Zabijákovy kterej prostě zabijí skřety v celku originální příběh ale ne zas tak šílený, Grafika v celku slušná až zde holky dělaj celkem roztomilost jako třeba Mladá kněžka, Hudba originální až skvěle pasuje, Postavy dost zajímavý, hlavně Mladá kněžka a jasnej Goblin Slayer. Goblin Slayer ale není takový anime zaměřeno na příběh naopak je to skvělí na oddych od ostatních seriálů. Za mě 90% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zaujmout prvním dílem, který náležitě ukázal, co jsou skřeti vlastně zač a čeho všeho (dost odporného) jsou schopni? To by musel zbytek tuto antisympatii vůči úhlavní záporné entitě nějak vykompenzovat a to se úplně tak nestalo. Ale popořadě. O kom se zde dozvíme paradoxně nejvíc, je právě hlavní hrdina - samozvaný Goblin Slayer. A to nevím, zda nebylo úplně na škodu. Perfektně fungoval jako tajemná postava, u které mohl člověk uvažovat, jestli jde vůbec o člověka a jaká by byla sranda, kdyby se ukázalo, že je to vlastně jen další skřet, který jen sešel z cesty a rozhodl se stát hrdinou. Nakonec je to trochu jinak a celou pravdu se dozvíme vlastně během několika prvních epizod. Od toho, kdo je to zač, až po důvod jeho konání. A to je tak jediná, dočasná zajímavost tohoto anime. O zbytku postav nemluvě - o kněžce, která se zprvu tvářila jako právě ta hlavní postava, se nedozvídáme vůbec nic - žádný pohled do minulosti. A uřvaná tsundere elfka, trpaslík, nebo vyrovnaný dračí člověk taky do této spleti plytkých charakterů nikterak nepřispívají. Příběhově neucelené - většinou složené z misí za zabitím skřetů ohrožujících nějakou oblast. Souboje až příliš uspěchané, se snahou o taktiku, ale podkopávající jakékoliv napětí, či atmosféru, která v jiných anime dokáže fungovat na jedničku (když už jsme u studia White Fox, vzpomeňme si třeba na Re:Zero a výtečně napjatý souboj s velrybou). Seriál i přesto nenudí, ale nepřináší nic výjimečného, nic skvělého a ani nic výrazného. Je sice hezké, s čím do světa anime adaptací vstoupil a že si díky prvnímu dílu zažil nebývalou slávu, ale stejně rychle byl i zapomenut a spadl do naprostého průměru. Nevím, co bych měl vyzdvihovat. Sám jsem sérii byl ochoten dokoukat, ale od začátku jsem si kladl otázku, kudy chce vlastně jít - no a ona šla nikudy. O to víc jsem zvědav, co se hodlá dít v druhé a pevně doufám, že si povede o dost lépe. 50% ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Klasicky japonsky úchylné, zde poněkud více.. no, celkově fajn, jen škoda vyhraněného zaměření na gobliny, nepříliš uspokojívého závěru a celkově oproti větším projektům působilo hodně komorně, taky už mě začínají nudit tyto fantasy ve stylu online her, raději bych normální výpravné dobrodružství.. ale co chtít po japoncích :) ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrdina je takový Mac Giver. Vymýšlí různé způsoby jak zlikvidovat démony. Topení, pálení, škrcení, pasti a různé triky mu nejsou cizí. Přesto se shledává s odporem ze strany ostatních dobrodruhů, neboť zabíjí jen gobliny. Je to obyčejný člověk bez super schopností, který jen ale používá mozek. Jeho tvář nikdy neudivíme. Opening má hezkou hudbu i zpracování. ()

Galerie (361)

Zajímavosti (5)

  • To, že se jedná o přehrávaní RPG hry „Dračí doupě“ je jasné (proto vsuvky s házejícími kostkami jsou možná chápany jen hráčúm téhle hry). V momentě, kdy je Goblin Slayer téměř zabit goblinem, padnou kostky s číslem 1, což znamená proměnu v berskekra, kterou tvůrci znázorňují svítícím okem. (breckakamil)
  • Závěrečná nestvůra se jmenuje Beholder.
    (breckakamil)
  • Ještěří mág při vyvolávání kostlivce provádí zakletí s pomocí kostí a zvoláním „Iguanodon“, což je vyhynulý dinosaurus, bíložravec, který funguje jako obránce. Při změně kosti na čepel pro útok vyvolává naopak Velociraptora, což byl dinosauří predátor. (breckakamil)

Reklama

Reklama