Reklama

Reklama

Batman vs. Hush

  • USA Batman: Hush (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný nový darebák zvaný Hush se s pomocí dalších padouchů snaží ukončit Batmanův boj proti zločinu i osobní život Bruce Waynea – který mu už tak značně komplikuje vztah se Selinou Kyleovou zvanou Catwoman... Když začnou vycházet najevo podrobnosti z Batmanovy minulosti, Temný rytíř svádí boj s časem, aby zastavil Hushovu smrtící hru. Animovaný film Batman vs. Hush, inspirovaný prvotřídním stejnojmenným komiksem, vypráví jeden z nejlepších příběhů o Batmanovi, jaký kdy spatřil světlo světa. Biografie celé řady postav z komiksů DC - včetně Supermana, Nightwinga, Catwoman, Poison Ivy, Jokera a dalších - jsou vpleteny do tohoto tajemného příběhu o vraždě, tajemství a lásce, v němž budou vytvořena neobvyklá spojenectví a odhalena šokující tajemství poté, co Hush konečně prolomí své mlčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Melios 

všechny recenze uživatele

[SPOILERY] Batman Hush sa na jednu stranu naučil z chýb z komiksovej adaptácie Killing Joke ,na na druhej strane v rozprávaní príbehu úplne pohorel. Nechápte ma zle ,Hush je perfektný komiks so všetkým ako má byť ,ale jeho filmová adaptácia ignoruje postupom času celý dej originálnej predlohy ,a keď už to vyzerá ,že idú presne scénu po scéne podľa komiksu ,tak si tam musia trepnúť nejakú postavu ,ktorá sa v komikse ani neobjavila ,alebo mala inú rolu. Môžem pochváliť ,že ponechali vtipy z komiksu a to ,že rozvinuli postavu Husha ,ktorá tu dáva o niečo väčší zmysel ako v komikse. No na druhej strane posrali najdôležitejšiu postavu tohto komiksu - Ridlera. V origináli je to taký malý zlodejíček ,ktorý sa chová dosť badass ,ale i tak má rešpekt voči Batmanovi. Tu je len uplakaný kretén ,ktorý nevie prehryznúť ,že ho Batman nazýva ako céčkovým zlodejom. Ďalšia zmena je aj v tom ,že sa tu neukáže Ras-al-khal (neviem ako sa píše) - tiež celkom dôležitá postava. Celkovo je to dosť poprehadzované chaotické a z pohľadu čitateľa originálu úplne nezmyselné a ignorantské (hlavne to ako Batman zabil Ridlera - prečo!? Veď sa to nikdy nestalo a musel porušiť svoj kódex.....prečo niekto urobil takúto dementnú zmenu!? Veď ten komiks ani tak nekončí!) VERDIKT: Je pravda ,že film je len kostra originálneho príbehu ,no narozdiel od filmového Killing Joke sa nepokúša byť len bezduchou napodobneninou originálu a radšej si ide vlastnou cestou. Bohužiaľ neúspešne. Fanúšikov komiksu nejak film neurazí, ale ani nepoteší. Tým ostatným to bude viac-menej jedno. Za scénu kde do Batmana strieľajú uspávadlo pomocou Guľometu (na tom som sa rehotal aspoň hodinu) udeľujem filmu slabých 60% - no ,čo už ,aspoň som sa dobre zabavil ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman a Catwoman vs. úplne všetci. Zdá sa, že každá postava tu má dosť diskutabilné cameo, našťastie sa ale tento chaos v závere zmotivuje a všetko zrazu dostane zmysel. Vzhľadom na konfrontáciu pomaly s každým protivníkom z DC univerza ide o nonstop akciu, kde by sa možno zišlo občas spomaliť tempo a tým pádom aj predĺžiť stopáž o niekoľko minút. Ale takto sa DC animáky robia a niekomu to vyhovuje viac, niekomu menej. Každopádne slušná, od začiatku do konca našľapaná zábava, kde mi osobne opäť len ten štýl animácie príliš nesadol. Čo je čisto môj problém. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Upřímně chápu nářky pravověrných milovníků předlohy, která je tu očividně použita jako pouze hodně volná inspirace, nicméně i přes tento nevyužitý potenciál (či hanebně zahozený?) paradoxně musím uznat, že tenhle animák hravě strčí do kapsy drtivou většinu své konkurence. Co to vypovídá o konkurenci je asi zřejmé. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velká přehlídka záporných, i relativně kladných hrdinů, které nechybí atmosféra a fajn Batman, jenž si tu navíc prožívá docela zdařilou romantickou linii. Záporáci však mají ve většině případů velmi krátkou životnost (a to včetně Jokera a Harley Quinn, tedy těch zdaleka nejzajímavějších), jejich prostor je často osekán vyloženě na souboj s Batmanem, což ději a především závěru neprospívá. Od něj jsem si sliboval mnohem víc. 65% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ještě o ždibec tragičtější než pohnojený The Killing Joke. Animáky od DC to měly docela dobře rozjeté ale v posledních letech kdy dochází na ty zásadní kusy komiksových předloh si ve snaze vymezit se proti předloze podráží sami nohy. Překopaná pointa celého příběhu, předělaný hlavní padouch a tuctové osekání jednoho z těch originálnější příběhů netopýřího muže na další řadový animák, který nemá moc čím oslovit. Škoda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Predlohový komiks napísal Joseph Loeb a kreslil Jim Lee. Prvýkrát vyšiel v decembri 2002. (toi-toi)
  • Při boji Catwoman a Harley Quinn pronese Catwoman větu: „Tvůj oblek byl IN tak v 90. letech, teď už je k pláči.“ Postava Harley Quinn byla vytvořena scenáristou Paulem Dinim a kreslířem Brucem Timmem a poprvé se představila právě v 90. letech, přesněji v roce 1992. (Scaryman)

Reklama

Reklama