Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu. Příběh muže, který miloval fotbal, Anglii a ženu svého života Margaret, a díky svým výjimečným schopnostem a vytrvalosti se dokázal z nenáviděného „nácka“ stát britským národním hrdinou. Bert Trautmann se narodil v Německu v roce 1923 a během války se jako výsadkář aktivně zapojil do bojů. Ke konci války byl zajat britskými vojáky a držen v táboře, kde si všimli jeho talentu. Navzdory počáteční nenávisti fanoušků působil v týmu Manchesteru v letech 1949 až 1964. Zlom v jeho kariéře přišel v roce 1958 ve finále Anglického poháru, kdy pro svůj tým vybojoval vítězství, když dohrál zápas navzdory život ohrožujícímu zranění. On a jeho životní láska Margaret ale musí čelit i dalším ranám osudu… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (90)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase film na základě skutečné události, o které jsem vůbec netušil. Jediné, co jsem před shlédnutím tohoto filmu věděl, že půjde o příběh z období po druhé světové válce a tématem bude fotbal. Oboje mě zajímá, takže jsem neváhal. Němci tu ale rozjeli krásný příběh o hledání lidskosti, což mi na přelomu tisíciletí ve filmech trošku chybělo. Standardně Spojenci byli ti dobráci a Němci ti zlí, co způsobili válku. Ale je to tak jednoduché jak to vypadá? Každý určitě pochopí, že rozhodně ne a tento film má přesně ten příběh, který Vás jednoznačně přesvědčí. Režisér tohoto filmu navíc objevil námět díky Petru Čechovi, se kterým se náhodou sešel, a který mu o Bertovi Trautmannovi řekl. A jsem za to rád, protože tento příběh pak mohl sdělit nejen mně, ale i samotným Němcům, kteří na tento příběh tak trošku zapomněli. A zrovna na takové příběhy by se v globálním kontextu zapomínat rozhodně nemělo. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Válka, nenávist, fotbal, láska, štěstí, tragédie, bolest, život. Tenhle film má všechno. Nad očekávání povedená biografie, která je o fotbale spíš jen okrajově, za to ale přináší komplexní příběh člověka, který rozhodně neměl na růžích ustláno a zažil toho za jeden život víc, než by si většina z nás vůbec dovedla představit. ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné príbehy z akéhokoľvek prostredia či je to športové, politické alebo hudobné vždy je čo natočiť ale hlavné je príbehom zaujať. Trochu zabudnutá ale výborne natočená športová dráma o osude nemeckého vojnového zajatca Berta Trautmanna , ktorý sa po 2. Svetovej vojne stal brankárom anglickej Manchester City a i cez počiatočný odpor miestnych ľudí to dotiahol k titulu uznania. Film ma dobrý scenár, skvelé herecké obsadenie, bleskol sa aj režisér a výprava je tiež parádna. Nič by som nemohol vytknúť filmu snáď len jeho minutáž, no ide o parádny film jedného šikovného športovca. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když mám Davida Krosse moc rád, musím s lítostí konstatovat, že se mu tenhle film moc nepovedl. Herecky předvádí skoro stejně strnulý výraz a zbytek obstaral scénář, který neví, kam dřív. Jestli více romantiky, kýče, nebo a to hlavně na konci zbytečného moralizování. Je to takový hezký, milý film pro všechny se spoustou klišé, který neurazí, ale na to aby nechal nějakou hlubší stopu, na to vážně nemá. I přes všechno, co se Bertovi v životě přihodilo. A pokud chcete vědět víc, až dokoukáte titulky a poslední song, tak honem na Wiki, tak budete mít celý život, tohohle bezpochyby výtečného brankáře jako na dlani. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je to v některých ohledech trochu přitažené za vlasy, německým tvůrcům se podařilo natočit opravdu krásný životopisný film, který mapuje soukromý život a profesionální dráhu britského fotbalisty německého původu Berta Trautmanna. Nic jsem o něm nevěděla, takže snímku Brankář vděčím za poutavé přiblížení jeho osudu. Typově přesné herecké obsazení výrazně napomohlo autenticitě vyprávěného příběhu a velmi dobře zvolená hudba zase jitřila emoce. (85%) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „The Dying of the Light“, kterou obstaral Noel Gallagher (kytarista, příležitostný zpěvák a skladatel rockové kapely Oasis). (Posheidon)
  • Bert Trautmann hájil barvy Manchesteru City od roku 1949 do roku 1964 v celkem 545 utkáních. (Elephant13)
  • Natáčení začalo 8. června 2017, natáčelo se v Irsku. (Varan)

Reklama

Reklama