Reklama

Reklama

Recenze (3)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak film ku ktorému je potrebnou výbavou balík vreckoviek, teda ak nie ste hodne odolní slzopudnej romantike. Námet pekný, o láske, ktorá síce je obrovská, silná, večná, ale v reálnom živote nefunguje. Film plný návratov do minulosti, kým súčasnosť sa celá odohráva vo vlaku z Mumbaia do Dílií. Veľmi pekné, bez happy endu, alebo to bol happy end? Každý nech si rozhodne sám. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach, tak veľmi som sa tešil na tento film... a napokon som zostal zarazený, negatívne. Treba však uznať, že film mal vynikajúci formát v podobe retrospektívnych návratov do minulosti, ktoré postupne vyskladali celý príbeh predchádzajúci osudovej ceste vlakom. Od samého začiatku sme čakali odpoveď na otázku, ktorá odznela hneď v úvode "prečo neprišiel?". A keď napokon prišla tá pointa (pozor nasleduje spoiler!), tak som len nechápavo krútil hlavou nad tým idiotským Devovým alibizmom. Však načo by sa postavil pred Aishu a konštruktívne sa s ňou porozprával, keď mohol zbabelo zdupkať bez jediného slova (samozrejme s tým veľkorysým úmyslom) a zanechať v Aishi dlhoročnú traumu plnú pochybností? Fakt dement! Chápem, pointa bola svojim spôsobom zároveň posolstvom, ale bez jediného slova a vysvetlenia? To nie... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Příběh odehrávající se ve dvou časových liniích. V té ze součastnosti cestuje mladá žena (R. Chakraborty) vlakem do Dillí, aby tam alespoň na chvilku zapomněla na své mnohaleté trápení a soužení s nešťastnou láskou (V. Mitra). Má zlomené srdce a její svět se zbortil. Stále si klade množství otázek, na které nezná odpovědi. To ji ničí a přivádí k zoufalství. Své kupé sdílí s další ženou a její malou dcerkou. Ještě však netuší, že se jedná o osudové setkání. Jak cesta pokračuje a příběh se pomalu rozvíjí, i za drobného přispění ostatních cestujících, tak se mladé ženě v reakci na prožívané události vracejí vzpomínky a nám se tak krásně odkrývají všechna neznámá místa a souvistosti. Pomalu, ale jistě vše směřuje k okamžiku, kdy se bude muset svým vnitřním démonům postavit „tváří v tvář“..... Hlavní hrdinka mi byla po celou dobu protivná a nesympatická. Takový ten typ člověka, co něco uvidí a hned to chce. Nedá pokoj, dokud to nedostane, a i poté, když se podaří, tak jí to nestačí. Chová se sebestředně, nehodlá se měnit. Je to přeci „moderní“ a „nezávislá“ žena, ale když se řeší situace, které nejsou jen o „hraní si“ a legraci, tak se chová naprosto nedospěle. Ano, její milý ji jistou věc mohl říci hned a nedělat okolky, ale... Copak poté se po něm i po celé jeho rodině slehla zem? Nemohla se ona sama zajímat o to, co a proč? Ač bych s ní rád soucítil, nešlo to. On byl naprosto pohodový a praktický mužský a ona chtěla „létat“, jak to asi mohlo dopadnout? A slova, že jejich láska byla tak užasná, že nemohla být z tohoto světa jsou hodně nadnesená. Pod takovým výrokem si představuji opravdu něco jiného. Hudba moc příjemná a zvláště bych vyzdvihl krásně procítěnou skladbu Tum Se. Jelikož mi svým chováním hlavní hrdinka vadila a v pravdě se tam nic šokujícího nedělo, tak jsem měl připravené tři silné hvězdy, ale ten závěr byl naprosto strhující a silně emotivní. Po oné katarzi přišlo nádherné uvolnění a pocit svobody. Za mě to šťastný konec zcela určitě byl a posunul tak hodnocení o stupeň výše na výsledné slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama