Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla dost dávno a nevzpomínám si na něj úplně stoprocentně, ale i když po takové dlouhé době bych byla schopna k tomu filmu něco říct, myslím, že to o něčem svědčí. Ve filmu vás zaujmne především nesmírně charizmatický Sean Connery, kterému to ve svém věku také sluší. Lorraine Bracco jako doktorka je mu zajímavou partnerkou. Džungle je krásná, jakoby další z herců filmu. Příběh a situace (i když zápletka - myslím romantiku - docela tradiční), to všechno je dobře udělané. Mi se to celkem líbilo. Teda líbilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je to ten typ filmu, který vás může zaujmout snad jen při jakési speciální konstelaci hvězd, jež vytvoří takové rozpoložení mysli, ve kterém člověku stačí nechat se unášet klidnými vlnkami. Klasický scénář; génius samorost dostane k ruce asistentku z velkého města, kterou nejprve opovrhuje, následně zaučuje, aby se pak od ní místy učil a na konci ji miloval. Překonají společně pár překážek, pár věcí objeví, pár podělají, projdou pralesem a je hotovo. :-) Proti gustu žádný dišputát (nebo jak se to říká), leč já radši vlny o něco divočejší. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Charismatický Sean Connery vs. nesympaticky se pitvořící Lorraine Bracco. Co do výpravy je to hodně komorní, ale určitá dobrodružná atmosféra z toho dýchá a ústřední příběhová linka o hledání léku proti rakovině vzbuzuje zvědavost. Upřímně ale, čekal jsem asi trochu víc. Zhruba v polovině, kdy něčím věčně posilněná hlavní hrdinka neustále někam padá a hystericky u toho ječí, mě film začal skoro až otravovat. V závěru film zase zvážní a líbily se mi vkusně zakomponované eko pointy, ovšem určitá pachuť z nesympatického komediálního prostředku zůstává. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Šaman by mohl být dobrodružnějším filmem a možná by si ho člověk pustil i znovu. Jenže jeho hlavním tématem není hledání léku na rakovinu v prostorách džungle. Je hlavně o tom, že Robert Campbell je už tak sžitý s džunglí, že je skoro jeden z místních. A Rae to poznává na vlastní kůži. Místní zvyky, rozsáhlost džungle a její kouzlo. A asi pro diváka ani není překvapivé, kam to mezi dvěma hlavními hrdiny směřuje, je to očekávatelné. Jen ten vývoj a hledání léku nikam úplně nesměřuje. Více než šedesátiletý Connery se tu měří s mladšími místními protivníky a o dvacet let mladší Lorraine Bracco k němu úplně nesedí. Možná je škoda, že tvůrci nerozehráli a neapelovali na diváky více co se týče ničení pralesů, biodiverzity a domova místních lidí. To by mohlo být hlavnějším tématem, které se ale dostává na přetřes až na konci. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Neškodná pohádka z amazonského pralesa s Seanem Connerym , který jako svérázný doktor hledá s kolegyní lék na rakovinu. Film s ekologickým poselstvím z doby, kdy se v poučkách psalo, že v Brazílii každou sekundu vypálí prales o velikosti fotbalového hřiště. Žádný zázrak, ale příroda pěkná a hudba taky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama