Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc a moc nádhernej film, který jsem prvně viděl někde v 16. Connery přijíždí do džungle, hašteří se s Braccaovou, samozřejmě se zamilují. Mezitím si hraje golf, zkoumá, bojuje s šamanem domorodců. Celý film se v podstatě nic vážnýho neděje, pohodově to ubíhá ale nenudí a ve finále přijde pro mě jeden z nejsmutnějších konců, co jsem v té době zažil. A i po letech to na mě působí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně me film kdysi zaujal, ale víc jak průměr se z toho nevyždíme. Největším kladem tohoto snímku je Sean Connery a jeho postava ve filmu. Connery dokáže zahrát snad vše. Takže se rozhodně pobavíme, ale na druhou stranu je někdy i nuda ve filmu. Romantické prvky jsou zde náhodou snesitelné. Takže koukatelný, lepší průměr, který stojí akorát tak na jedno odpočinkové shlédnutí. 55% = *** ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé a pohodové dobrodružství se skvělým sympaťákem Seanem, který do své role skvěle zapadl, neokoukaná Lorraine Bracco si zde také našla své místo, jde vidět, že McTiernan to v džungli umí a k tomu nezapomenutelný soundtrack od Jerryho Goldsmitha. Možná je trochu naškodu, že si film nevybral žánr ani moc komedie, ani drama, přesto Sean hláškuje a poměrně silný konec s environmentalistickým poselstvím se nám též zamlouval. Jinak oddychovka do pohody, pecička :-) 65# ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jerry Goldsmith hned v uvodu da jasne najevo kdo v tomhle filmu bude panem. Zanedlouho na to, se k nemu prida dalsi master - Sean Connery. Vse se odehrava pod reziserskou taktovkou McTiernana v krasnem prostredi destneho pralesa, ve kterem uz to ma reziser nacviceno z dob nataceni Predatora. Nicmene ano, jinak je ten film vlastne dost nudny a dalo se z nej vytriskat vic, nemluve o tom, ze Lorraine Bracco patri do zenskych kousku z kategorie extremne otravnych. 6/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Schulman, Sally Robinson .. John McTiernan to má v džungli zřejmě rád.. Nyní se tam vrací (tentokrát Amazonská) a opět uvidíme boj. Tentokrát doktora, který po dlouholetých výzkumech a bádání stojí na prahu objevení jedinečného léku proti rakovině, ovšem sám musí bojovat proti jiné rakovině - globalizaci - ničení pralesa včetně unikátních živočichů a rostlin.. Příjemný mix dobrodružného a romantického žánru. Sean Connery ve velice sympatické roli v níž mu držíte palce, aby to nebyl jen fiktivní film a ten lék skutečně našel.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama