Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

aluna 

všechny recenze uživatele

Elitní extrémní vejškrabky celý společnosti se sešli na jedný pavlači, kamera je pro mě, odpůrce klepání, poměrně nesnesitelná a neherec Honza je občas dost nehereckej :-). Zato to ale vytahujou holky - Klára i Zuzana jsou na jedničku, atmosféra je stísněná a temná jako celá chodba onoho poplivanýho smradlavýho činžáku a jedna věc se tomuhle kousku nedá upřít tuplem: je na naše vody originální a rozhodně utkví. I mně. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální dílo od originálního tvůrce. Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem si zvykl na roztřesenou kameru, která chvílemi vyvolává pocit, jako když se díváte na něčí domácí video. Ale ve druhé polovině snímek nabere tempo a i zdánlivě nevýrazný děj nakonec dojde uspokojivému závěru. Řekl bych autentická sonda do života určité skupiny našich spoluobčanů a především musím vyzdvihnout herecké výkony. Třeba taková Klára Issová působí, jako když byla po většinu natáčení opravdu pod vlivem čehosi :-) ()

Reklama

AdaMM 

všechny recenze uživatele

aneb nepokoušejte se prosím zfilmovat Topola. knihu jsem četl - a i když netvrdím, že jsem ji pochopil - moc se mi líbila. ve filmu se nepovedlo navodit tu správnou ujetou atmosféru, je vidět, že herci prostě nejsou takoví magoři. natáčet v jižní africe byl možná pěkný výlet, ale pro mě je to další bod dolů... zápletka se musela osekat, aby se to mohlo točit... myslím, že za tu námahu to nestálo. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Bububu, ty malá píčo! Časová kapsle Anděl Exit na DVD z Reflexu pro mě zrála víc než 20 let. A vyšla mimořádně dobře.  Polemicky řečeno, film je skvělý hlavně pro vše to, co jemu vyčítáno - časovou usazenost do konce 90. let; kvality dobové digitální techniky; ne-milosrdenství literární předlohy; ne-herecké eso z Ohm Square. Vizuální, mystický masakr z prostředí cigánské pavlače, šlehárny v synagoze, večerky a Kapského města o tom, že opium je náboženství lidstva, Michálkovo digitální vykoupení, jen prostě není pro každého. Ti druzí nechť si pustí nějakou vidláckou klasiku, třeba Sekala. Pozor na hovna! ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu strašnou chybu - Vladimírovi Michálkovi se nepodařilo trochu uklidnit a tím pádem zpřehlednit atmosféru, a tak se místy může zdát , že film je chaotický a nepřehledný. Jinak si ale nemyslím, že by mělo jít o špatný film, jen mi místy připadal jako fyzika - chaotický a bez smyslu. Na druhou stranu některé pasáže , zvlášť ty v Thajsku, byli opravdu povedené. Také herecké výkony Zuzany a Kláry byly perfektní. Škoda že Michálek film trochu nezpřehlednil - šlo by určitě o perfektní dílo. Takhle musím hlasovat pouze následovně. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení začalo na Štědrý den v roce 1999. (HappySmile)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)

Reklama

Reklama