Reklama

Reklama

Honey Boy

  • Česko Sladký chlapec (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snímku, natočeném podle vlastního scénáře Shii LaBeoufa, přináší oceňovaná režisérka Alma Har’elová pohled na hercovo bouřlivé dětství a dospívání, během něhož se prostřednictvím filmu a snů snažil usmířit se svým násilnickým otcem. Skrze hlavního hrdinu Otise Lorta, v jehož roli se představují Noah Jupe a Lucas Hedges, nahlíží režisérka Har’elová na různé fáze jeho zběsilé kariéry, od prvních krůčků na cestě ke slávě a následnému zhroucení v dospělosti. LaBeouf přijal odvážnou, byť terapeutickou výzvu a ztvárnil vlastní verzi svého otce, bývalého klauna z rodea a zločince. Otisovu sousedku a zároveň spřízněnou duši hraje umělkyně a hudebnice FKA Twigs, pro níž je tato role hereckým debutem. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když dopředu víte, že si Shia LaBeouf napsal de facto autoterapii a vyzpovídává se (v léčebně po zhroucení) ze vztahu s otcem, získává film nový rozměr; jinak by upřímně nebylo moc důvodů, proč jej točit. Takhle se jedná o upřímné niterné "vzpomínání" na nepříkladnou výchovu 12letého kluka, začínající herecké hvězdičky, zneuznaným, vznětlivým, majetnickým budižkničemu, který stěží zvládá sebe, natož syna. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, že něco takového má vznikat a už jen synopse je něco, s čím jsem se ještě nesetkala. Určitě je zajímavé sledovat něco, co se Shiovi opravdu stalo a co si s otcem zažil a jako art therapy to mohlo být průlomové, bohužel zůstává spíš u průměrného indie, které sice nabízí herecky schopné obsazení a je to jeden z čistokrevných dramatů, ale asi mi to přišlo dost takové unylé a bez hlubší výpovědní hodnoty pro diváka. (TADY VARY) . ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Shia LaBeouf je můj oblíbený herec už odmalička, viděl jsem ho ve filmech už od jeho dětství, a tak mě zajímal i tento film, který sám napsal a který má pojednávat o jeho dětství. Shia své dětství neměl jednoduché, a asi i proto se teď v dospělosti chová tak, jak se chová. Bohužel tento snímek nám toho zas až tolik nepoví. Jsem z toho zklamaný, jelikož jsem se na film těšil, ale vidíme zde pouze malou část děství, řekl bych, že jeden rok, navíc se zde vůbec nedozvíme, proč Shia nebyl s matkou, ale byl s otcem. Já jsem z toho zmatený a moc jsem to nepochopil. Ale oceňuji, že pro Shiu je to určitá forma terapie, v rámci své léčby, kdy mu zjistili posttraumatickou stresovou poruchu. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Shiovy pokusy o nápravu reputace by bylo možné přejít s tím, že jde o ufňukané a ublížené výlevy celebrity, která si stěžuje, že její život nebyl procházka růžovou zahradou. Zejména úvodní scény, v nichž na sebe na castinzích nechá házet dorty nebo se v akčních scénách vymršťovat do vzduchu, skutečně působí stylem „A tohle všechno jsem musel vytrpět!“. Zbytek scénáře se ale dá popsat spíš jako usebrání se a soustředěná snaha vybavit si útržky vzpomínek a přenést na diváka věrohodně své skutečné emoce. A tak doceňuju výdrž, s jakou LaBeouf bojuje o své přežití v náročné branži, a neuvadající snahu vyrovnat se s psychickými problémy, které vedle boozu pořád řeší pomocí umění (hraje skvěle). Občas je to přepjaté a pořád dost neukotvené, ale taky neoblomné, upřímné a díky Almě Har'el přilnavě roztěkaně zrežírované. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Honey Boy" je pre mňa veľmi dobrá sonda do života a detstva mladého Shia LaBeoufa. Čo som zachytil, chlalan mal už problémy s alkoholom a agresitivitou a pokiaľ si prežil to, čo sa v tomto filme udeje, tak mu dosť rozumiem. Podľa všetkého to bola pre neho aj istá forma terapie. A ak mu to pomohlo posunúť sa v živote ďalej, tak je to dobré. Dostáva sa totiž práve do postavy svojho vlastného otca, s ktorým komunikovať teda rozhodne nemohlo byť jednoduché. A ten určite trpel sám svojim vlastnými osobnými problémami, ktoré asi súviseli s post traumatickým stresom z vojny. A jeho výkon v tejto role bol veľmi dobrý. Rovnako skvelí boli aj Noah Jupe a Lucas Hedges, ktorí stvárnili Otisa. Je tu niekoľko veľmi dobrých momentiek. Drsnejšie medzi mladým Otisom a jeho otcom a príjemnejšie medzi Otisom a FKA Twigs. Vo filme mi asi vnútorne len chýbalo nejaké uzavretie príbehu dospelého Otisa. Hoci je záver filmu dobrý, tak chcel som asi vidieť niečo, čo by mi dalo signál, že Otis nejako svoju traumu dokázal prekonať. Niečo, čo by nebolo snom alebo v jeho hlave. Ale aj tak podľa mňa film prináša veľmi solídne zakončenie príbehu. Pre mňa príjemné filmové prekvapenie a dáva mi aj možnosť pochopiť Shiove momentálne problémy v živote. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Scénář k filmu napsal Shia Lebeouf a jedná se o autobiografii o jeho vztahu ke svému otci. Shia ve filmu ztvárnil roli svého otce. (MarLin)
  • Shia LaBeouf byl v červenci 2017 zatčen za opilství na veřejnosti, načež musel absolvovat 10týdenní odvykací program. Během této doby zjistil, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou a začal psát scénář k tomuto filmu. Dva týdny po návratu z léčebny začalo natáčení, které zabralo celkem 19 dnů. (HellFire)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

13.08.2019

Shia LaBeouf (Transformers) a  Robert De Niro (Stážista) si zahrají v novém rodinném dramatu režiséra Joshuy Michael Sterna (jOBS) After Exile. Snímek se začne natáčet letos v říjnu ve Filadelfii.… (více)

Reklama

Reklama