Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jedná se o akční válečný film popisující invazi Rudé a Kubánské armády do USA. Parta mladíků utíká do lesa po té co je jejich město obsazeno nepřítelem. Zakládají partyzánskou skupinu Wolverines (Rosomáci - dle svého školního maskota) a začnou Rusko-Kubánské jednotce zle zatápět. Bohužel pro ně, nic není úplně růžové a válka si nevybírá. Bere každého a vše. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Záživná americká klasika, která pravděpodobně na zakázku Ronalda Reagana přenesla na plátno tehdejší obavy běžných američanů ze Studené války. John Milius to ovšem napsal v polospánku, logických berliček se tu člověk nedohledá a ke konci to působí dojmem, že už všem dochází dech. Nicméně pokud chcete vidět absurdní jízdu o partičce puberťáku, kteří založí militantní partizánskou buňku a vyjebou s komunisty, tak to tu máte. RED DAWN! Mimochodem, hraje tu Powers Boothe a Harry Dean Stanton a snímek obsahuje klasickou scénu, kdy Jennifer Grey prosí Patricka Swayzeho aby jí zastřelil. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

V dnešní době celkem nechtěně vtipný film, kdy proti sovětské invazní armádě v USA bojuje parta fracků a překvapivě dobře se jí daří kosit početnou přesilu vojáků. Vzhledem k rozpočtu se o velkých bitvách jen mluví, ve filmu pouze vidíme pár záškodnických akcí v jednom městečku a přilehlých horách. Účast US Army se omezuje na jeden vrtulník, jeden tank a jednoho vojáka, takže to vypadá, že někde chrápe. Některé scény byly až moc patetické a patriotické, ale John Milius naštěstí film zvládl udržet pohromadě a Basil Poledouris předvádí svůj hudební standard. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako hra Freedom Fighters, ale v horách. Začne to teda šmahem. Rusáci tam střílej bazukama do školy už asi po dvou minutách a já byl nadšen. Bohužel v pozdějších fázích filmu si Rusáci skoro neškrtaj a ta malá partyzánská skupinka jich zabíjí absurdní množství strašně snadno a fakt dlouho. Prostě ten film nemá téměř žádný vývoj, i když na druhou stranu obsahuje pár moc pěkných scén. Například Rusáci fotící se v národním parku, nebo když Patrick Swayze popraví neozbrojenýho rukojmí. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Celým problémom filmu je to, že je príliž nereálny. Nie som schopný uveriť, že by partia piatich tak 18-ročných chalanov a dvoch dievčat v tom istom veku bolo schopné úspešne partizánsky prepadávať ruské armádne konvoje, páliť po tankoch a vrtulníkoch a oslobodzovať rukojemníkov v plne stráženom zajateckom lágri. Film je občas až nechcene vtipný a skĺzavajúci k typizácií postáv (ruskí generáli sa hrdo promenádujú po uliciach za zvukov internacionály, partizáni zas akčne strieľajú z kalašnikovov a bazuky po dezorientovane pobehujúcich rusákoch atď. Od Johna Miliusa (Barbar Conan) som čakal viac... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • V PC hře "Call of Duty: Modern warfare 2", kde Rusové taktéž provedou invazi do USA, se nachází mise s názvem "Wolverines". Jde o odkaz na tento film. (Guilemot)
  • Pôvodný názov scenára bol "Ten Soldiers" (10 vojakov). (matt6)
  • Při natáčení si Patrick Swayze a Jennifer Grey absolutně nesedli. Později však vytvořili nezapomenutelný pár ve snímku Hříšný tanec (1987). (Redyx111)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno