Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po dosť kontroverzných hodnoteniach (nerátam teraz zdejšího hororového exprda) som veľa nečakal, napokon prevažuje celkom spokojnosť, ale rozhodne nie nadšenie. Pripomenulo mi to jeden zo segmentov Horror Stories III, ktorý bol rozhodne desivejší. Že sa tvorcovia vydali vlastnou cestou je síce fajn, ani že nekopírujú originál, i keď to s pôvodným Chuckym nemá vôbec nič spoločné. Vymyslieť príbeh o čisto robotickej bábike utrpelo najmä na Chuckyho vizáži a mimike, ktorá mi príde asi najviac nezaujímavá, takže kto čaká pekne nasraný výraz a poskakovanie malého zabijaka po svojich obetiach, tak veľa toho nedostane. Rovnako s napätím sa tvorcovia veľmi nehrali, a tým pádom vytvorili "iba" celkom odľahčený a zábavný, k tomu dokonca vulgárny krváčik so solídnymi vraždami, striekajúcou krvou a sympatickými postavami. Porovnávať tento film so starými časťami vôbec nemá zmysel, ale vlažné prijatie filmu sa dá pochopiť. Moja latka v hororoch až tak "intelektuálne" vysoko nikdy nebola... a keď tak nad tým rozmýšľam, celkom som sa bavil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Postupom času, pri sledovaní filmu, som si uvedomil, že vlastne ani nieje žiadny problém v tom, že Chucky už nieje posadnutý duchom masového vraha, ale v tejto verzii ide o obyčajnú, dajme tomu technickú poruchu s nevychytanými muchami v systéme. A to je práve to, čo by sme si mali všetci uvedomiť, kam to vlastne spejeme, aby technológie boli vyspelejšie, ako naše stále chudobnejšie mozgy. Ale ja viem, že trpieť nebudem. Skvelé gore, má to spád a humor na tých správnych miestach. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Může se někde panenka Chucky brát vážně? Podle mě nemůže. A i když se film snaží hrát na city a ukázat morální přesah, tak pořád je to remake hororové klasiky, který si víc jak tři hvězdy prostě nezaslouží. Naopak je to víc než dost. Navíc má viditelnou snahu zasáhnout do atmosféry Stranger Things/To, ale úplně to není ono. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, ke kterým jsem přistupoval dost skepticky. Nijak se netajím, že nemám rád remaky a tak jsem zhlédnutí tohoto kousku docela dlouho oddaloval. Nakonec se však ukázalo, že to nebylo ani potřeba. Není totiž remake jako remake a záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváte. Lars Klevberg a hlavně scénárista Tyler Burton Smith totiž použili jen „holou kostru“ kultovní klasiky z roku 1988 a jinak si celý příběh upravili dle vlastních potřeb. Což samozřejmě jedny (skalní fandy starého Chuckyho) dost pobouřilo a nehodlali to akceptovat, no a těm druhým se tento nápad zase líbil. Nová Dětská hra se totiž rozhodla jít s dobou, vykašlala se na převtělování a černou magii a místo toho nám tady nabídla „poruchu systému“, potažmo přeprogramování bezpečnostních protokolů. Což zapříčinilo, že Chucky byl prostě jiný, než tisíce jemu podobných. Zpočátku přátelská robo panenka, se nejen shlédla v hororovém filmu z televize, na který se zrovna dívala, ale hlavně si přebrala chlapcova přání a tužby tak nějak po svém. Když ho prostě někdo zranil, nebo urazil a on už ho nikdy nechtěl vidět, Chucky mu to hodlal splnit. Divák se tak dočká i docela zajímavé krvavé podívané a nebude chybět ani trocha toho gore. Největší problém jsem však viděl v tom, že mi tady velká spousta postav byla až neskutečně nesympatická a vlastně jsem si i přál, aby je Chucky sejmul všechny hodně bolestivou smrtí, stejně jako toho frajera, co dolézal za Andyho matkou. Ta jediná u mne získala plusové body a to nejen svým vzhledem, ale i hereckým výkon. Pak už snad jen hlavní hrdina a policajt snesou trochu více pozornosti, ale jinak to byla bída. Navíc mi přišlo, že to až moc často sklouzávalo do úrovně komedie, přestože tento žánr nebyl vůbec v „nabídce“. Některé momenty mi přišli i vyloženě trapné, nelogické. Slabých 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama