Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivním aspektem tohoto brakového pokračování je zlá princezna "Xaida," jejíž podlé a zvrácené intriky jsou alespoň částečnou kompenzací za všechna ta zvěrstva, kterých se tvůrci dopustili. První díl měl ponurou a depresivní atmosféru, precizní technické zpracování a obstojně hrající herce - oproti tomu působí "The Next Chapter" jen jako ryze americký komerční kýč, v němž je upřednostněna kvantita před kvalitou, díky čemuž pak celkové technické zpracování vypadá nejen lacině, ale i zastaraleji než v jedničce. Výběr herců je rovněž dosti nešťastný - chápu sice, že muselo dojít k jejich přeobsazení kvůli pětileté časové prodlevě a faktu, že knižní předloha má pouze jeden jediný (dějově velmi obsáhlý) díl, ale proč k sakru vybrali taková herecká a nesympatická polena? Predstavitel "Bastiana" mě iritoval falešnýma a chladnýma očima, "Átrej" byl na přes držku a "Dětská císařovna" již rovněž nevzbuzovala dojem té éterické bytosti z jedničky. Vypelichaný "Falco" a chlápek v kostýmu kuřete pak celou katastrofu už jen završují. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je ideálne pokračovanie, ale ako by mal pokračovať dokonalý Nekonečný príbeh. Alebo by Nekonečný príbeh nemal pokračovať? Tento príbeh je trochu menej nápaditý, ostali len niektoré klasické postavy ako Falco a Kameňožrút, ale stále je to pekná rozprávka, ktorá sa dá pozrieť opakovane aj po rokoch. –––– Xaide a jej obri prešli cez zem do podzemia Fantázie. Tu mohli cestovať rýchlosťou tmy, ktorá je vyššia ako rýchlosť svetla. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani zďaleka nie tak hrozivé, ako sa vo všeobecnosti o tomto filme traduje. Problém je samozrejme vo večnom porovnávaní s nedosiahnuteľným prvým dielom, ktorý skrátka skončil dokonalým záverom a pokračovať sa zdala byť holá zbytočnosť. Každopádne som si tento film ako teenager celkom užil, možno aj preto, že som očakával totálnu katastrofu. VIDENÉ ZNOVA 2/24: NP 2 je samozrejme zlé pokračovanie dokonalého filmu, ale ako samostatná detská osemdesiatková fantasy obstojí celkom slušne. Dôvodom je myslím slušný scenár, ktorý pekne graduje a má skvelú pointu, avšak réžia je sotva priemerná a s výpravou a kostýmami je to ako na húpačke. Raz katastrofálny gýč, inokedy pekný gýč. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Tak tady je hodnocení hodně závislé na tom,jak moc film budete porovnávat s jedničkou.U toho,kdo se na něj dívá jako na čisté pokračování,není překvapivé že dvojku zavrhne.Já se na něj podíval tak,že se změnilo místo natáčení,tvůrci,herci,produkce,styl,prakticky vše.Namísto evropského filmu tu máme hollywood.A při tomto pohledu vidím docela slušné pokračování,které nenaštve a neurazí. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Druhý nekonečný příběh jsem jako malá znala snad ještě lépe než jedničku, dnes mě ale příliš nepotěšil. Přeobsazení ústřední dvojice se povedlo, zato dětská císařovna měla zůstat původní. Kulisy jsou stejně kýčovitě nesympatické jako v první části a příběh nenabízí nic nového. Jsem ale celkem zvědavá na remake, pokud tedy vznikne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)
  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama